Hobotnica u vinu Autor: Recept - 28/06/2012 581 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - Sastojci za hobotnicu u vinu: 1 kg očišćene hobotnice, 800 g pelato paradajza, 0,5 dl maslinovog ulja, 200 g ukiseljenog luka, 3 dl crnog vina, 2 lista lovora, 1 kašičica origana, crni biber u zrnu, 2 kašike seckanog peršuna. Hobotnica u vinu se priprema na sledeći način: Hobotnicu isecite na manje komade i stavite u veliki tiganj u kojem ste zagrejali 0,3 dl maslinovog ulja. Dinstajte na umerenoj temperaturi dok tečnost ne ispari, pa sipajte ostatak ulja i dodajte ukiseljen luk. Dinstajte pet minuta, pa sipajte vino, ubacite lovorove listove, poklopite i kuvajte oko 30 minuta. Isecite sitno pelate paradajz, ubacite ga u tiganj zajedno sa zrnima bibera. Kad meso hobotnice omekša, posolite i začinite peršunom. Poslužite dok je toplo sa prilogom od pirinča ili kuvanog krompira. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Hobotnica u vinu Objavljen: 2012-06-28Vreme za pripremu: 1HProsečna ocena: 5 Based on 2 Review(s) - Advertisement -