Hobotnica u vinu

649
- Advertisement -

Hobotnica u vinu

Sastojci za hobotnicu u vinu:

  • 1 kg očišćene hobotnice,
  • 800 g pelato paradajza,
  • 0,5 dl maslinovog ulja,
  • 200 g ukiseljenog luka,
  • 3 dl crnog vina,
  • 2 lista lovora,
  • 1 kašičica origana,
  • crni biber u zrnu,
  • 2 kašike seckanog peršuna.

Hobotnica u vinu se priprema na sledeći način:

  1. Hobotnicu isecite na manje komade i stavite u veliki tiganj u kojem ste zagrejali 0,3 dl maslinovog ulja.
  2. Dinstajte na umerenoj temperaturi dok tečnost ne ispari, pa sipajte ostatak ulja i dodajte ukiseljen luk.
  3. Dinstajte pet minuta, pa sipajte vino, ubacite lovorove listove, poklopite i kuvajte oko 30 minuta.
  4. Isecite sitno pelate paradajz, ubacite ga u tiganj zajedno sa zrnima bibera.
  5. Kad meso hobotnice omekša, posolite i začinite peršunom.
  6. Poslužite dok je toplo sa prilogom od pirinča ili kuvanog krompira.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Hobotnica u vinu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -