- Advertisement -
Sastojci za hobotnicu u vinu:
- 1 kg očišćene hobotnice,
- 800 g pelato paradajza,
- 0,5 dl maslinovog ulja,
- 200 g ukiseljenog luka,
- 3 dl crnog vina,
- 2 lista lovora,
- 1 kašičica origana,
- crni biber u zrnu,
- 2 kašike seckanog peršuna.
Hobotnica u vinu se priprema na sledeći način:
- Hobotnicu isecite na manje komade i stavite u veliki tiganj u kojem ste zagrejali 0,3 dl maslinovog ulja.
- Dinstajte na umerenoj temperaturi dok tečnost ne ispari, pa sipajte ostatak ulja i dodajte ukiseljen luk.
- Dinstajte pet minuta, pa sipajte vino, ubacite lovorove listove, poklopite i kuvajte oko 30 minuta.
- Isecite sitno pelate paradajz, ubacite ga u tiganj zajedno sa zrnima bibera.
- Kad meso hobotnice omekša, posolite i začinite peršunom.
- Poslužite dok je toplo sa prilogom od pirinča ili kuvanog krompira.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Hobotnica u vinu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -