- Advertisement -
Sastojci za posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama:
- 1 veći patlidžan isečen na kockice,
- 0,5 dl maslinovog ulja,
- 2 glavice crnog luka iseckanog na kockice,
- 5 čenova belog luka sitno iseckanog,
- 100 g integralnog pirinča,
- 1 srednja tikvica oljuštena i iseckana na kockice,
- 1 babura iseckana na komadiće,
- 3 veća paradajza iseckana na kockice,
- 1 dl crnog vina,
- 5 dl vode,
- 1/2 kašičice soli,
- 1/4 kašičice tucane crvene paprike,
- 2 kašike svežeg bosiljka sitno iseckanog,
- 2 kašike svežeg peršuna sitno iseckanog,
- 2 kašičice svežih listića ruzmarina.
Posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama se priprema na sledeći način:
- Posoliti patlidžan i ostaviti ga u cediljci da odstoji 30 minuta, a zatim ga isprati pod mlazom hladne vode i pustiti da se potpuno ocedi.
- Zagrejati u šerpi maslinovo ulje i pržiti patlidžan dok ne poprimi smeđu boju, a zatim dodati crni luk i dinstati još 5 minuta.
- Sipati beli luk i dinstati 2-3 minuta, a zatim staviti pirinač, tikvice, baburu, paradajz, vino, vodu, so i tucanu papriku.
- Kuvati na blagoj temperaturi oko 45 minuta dok povrće ne omekša.
- Skloniti sa šporeta i dodati bosiljak, peršun i ruzmarin i dobro promešati.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -