- Advertisement -
Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom:
- 2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.),
- 200 ml mladog crnog vina,
- brašno,
- čen belog luka,
- peršun,
- maslinovo ulje,
- biber,
- so.
Tunjevina sa crnim vinom se priprema na sledeći način:
- Presecite na pola režnjeve tunjevine i malo posolite.
- Zagrejte ulje i čen belog luka u širokoj posudi.
- Uvaljajte ribu u brašno i stavite na ulje.
- Pržite na jakoj vatri svaku stranu po jedan minut.
- Prelijte crnim vinom i smanjite vatru.
- Ostavite još 10 minuta na tihoj vatri.
- U međuvremenu iseckajte peršun vrlo sitno.
- Kada je riba ispržena, pospite peršunom i biberom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 3 Review(s)
Tunjevina sa crnim vinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -