Tunjevina sa crnim vinom

647
- Advertisement -

Tunjevina sa crnim vinom

Advertisements

Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom:

  • 2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.),
  • 200 ml mladog crnog vina,
  • brašno,
  • čen belog luka,
  • peršun,
  • maslinovo ulje,
  • biber,
  • so.

Tunjevina sa crnim vinom se priprema na sledeći način:

  1. Presecite na pola režnjeve tunjevine i malo posolite.
  2. Zagrejte ulje i čen belog luka u širokoj posudi.
  3. Uvaljajte ribu u brašno i stavite na ulje.
  4. Pržite na jakoj vatri svaku stranu po jedan minut.
  5. Prelijte crnim vinom i smanjite vatru.
  6. Ostavite još 10 minuta na tihoj vatri.
  7. U međuvremenu iseckajte peršun vrlo sitno.
  8. Kada je riba ispržena, pospite peršunom i biberom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Tunjevina sa crnim vinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -