Naslovna Sastojci Mleveni orah

Sastojak: mleveni orah

Posna baklava sa orasima i cimetom

Posna baklava sa orasima i cimetom

Sastojci za posnu baklavu sa orasima i cimetom:500g kora za pitu,200g mlevenih oraha,3-4 kašike suvog grožđa,1 kašičica cimeta u prahu,200g šećera,2 kesice vanilin šećera,sok od 1 limuna.
Posni čizkejk sa bundevom

Posni čizkejk sa bundevom

Sastojci za posni čizkejk sa bundevom: Za koru: 120g grubo mlevenih oraha, 50g mlevenog maka, 1 kašika kakao praha, 100g meda, 2 kašike kokosovog ulja, 50g posne čokolade.
Oranž štanglice

Posne oranž štanglice

Sastojci za posne oranž štanglice: 1 pakovanje rozen kora. Za fil: 400g šećera, 3dl vode, 250g margarina, 150g čokolade, 200g mlevenih oraha, 200g mlevenog keksa, 2 narandže ( 1 cela i 1 bez kore). Za I glazuru: 100g čokolade. 3 kašike ulja. Za II glazuru: 150g šećera u prahu, 2 kašike vruće vode, 1 kašika soka od limuna, narandžasta prehrambena boja.
Posna sarma sa pšenicom i orasima

Posna sarma sa pšenicom i orasima

Sastojci za posnu sarmu sa pšenicom i orasima: 1 veća glavica (oko 3kg) kiselog kupusa, 2 veće glavice crnog luka, 2 srednja struka praziluka, 4 veće šargarepe, 2 srednja krompira, 160g pirinča, 150g crvene soje, 3 veća čena belog luka, 1 vezica peršuna, 4 kašike suvih pšeničnih klica, 100g mlevenih oraha, 50g korena celera, 3cm svežeg korena đumbira, 100ml pasiranog paradajza, 2 kašike aleve paprike, 1 kašičica mlevenog bibera, 4 kašičice suvog biljnog začina.
Posne kajsija štanglice

Posne kajsija štanglice

Sastojci za posne kajsija štanglice: Za korice: 520g brašna. 1 ravna kašičica praška za pecivo, 1 ravna kašičica sode bikarbone , 3 kašike šećera, 2dl kisele vode, 2dl ulja. Za nadev: 2dl vode, 200g šećera, 125g margarina, 350g samlevenih suvih kajsija, 150g mlevenih oraha, 150g mlevenog keksa, 2-3 kašike džema od kajsije za premaz ili čokoladna glazura.
Posne ćufte sa orasima i hlebom

Posne ćufte sa orasima i hlebom

Sastojci za posne ćufte sa orasima i hlebom: 3 kriške hleba, 150g mlevenih oraha, 2 čena belog luka, so, vegeta, biber (po želji), aleva paprika, 1 glavica crnog luka, 500ml pasiranog paradajza, 4 kašike ulja, voda po potrebi.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -