- Advertisement -
Sastojci za posne oranž štanglice:
Za fil:
- 1 pakovanje rozen kora,
- 400g šećera,
- 3dl vode,
- 250g posnog margarina,
- 150g posne čokolade,
- 200g mlevenih oraha,
- 200g posnog mlevenog keksa,
- 2 narandže ( 1 cela i 1 bez kore).
Za I glazuru:
- 100g posne čokolade.
- 3 kašike ulja.
Za II glazuru:
- 150g šećera u prahu,
- 2 kašike vruće vode,
- 1 kašika soka od limuna,
- narandžasta prehrambena boja.
Posne oranž štanglice se pripremaju na sledeći način:
- Prethodnog dana stavite jednu celu i jednu oljuštenu narandžu u zamrzivač.
- Sutradan u šerpu sipajte šećer i vodu, pa od momenta ključanja kuvajte još 3-5 minuta.
- Sklonite sud sa vatre i dodajte kockice čokolade i margarina.
- Mešajte dok se ne rastope, dodajte mlevene orahe i mleveni keks, pa ostavite da se smesa prohladi.
- Narandže izvadite iz zamrzivača i sitno narendajte, a zatim i njih umešajte.
- Mlakim filom premazujte rozen kore dok ređate jednu na drugu.
- Poslednju koru ostavite nepremazanu.
- Kad nafilovan kolač prenoći u frižideru prelijte ga od gore čokoladom rastopljenom uz dodatak ulja, pa sačekajte da se glazura stegne (na sobnoj temperaturi).
- Šećer u prahu sipajte u odgovarajuću posudu, dodajte vruću vodu, limunov sok i boju (ako je u prahu rastvorite je u toj vodi prethodno), pa izmešajte kašikom.
- Treba da dobijete smesu dovoljno gustu da ne curi, a da je lako maziva.
- Ravnom špatulom ili dužim nožem nanesite je preko čokoladnog sloja i zagladite.
- Rashlađenu oranž rozenku isecite na štangle željene veličine i služite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne oranž štanglice
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -