Posne oranž štanglice se pripremaju na sledeći način:
Prethodnog dana stavite jednu celu i jednu oljuštenu narandžu u zamrzivač.
Sutradan u šerpu sipajte šećer i vodu, pa od momenta ključanja kuvajte još 3-5 minuta.
Sklonite sud sa vatre i dodajte kockice čokolade i margarina.
Mešajte dok se ne rastope, dodajte mlevene orahe i mleveni keks, pa ostavite da se smesa prohladi.
Narandže izvadite iz zamrzivača i sitno narendajte, a zatim i njih umešajte.
Mlakim filom premazujte rozen kore dok ređate jednu na drugu.
Poslednju koru ostavite nepremazanu.
Kad nafilovan kolač prenoći u frižideru prelijte ga od gore čokoladom rastopljenom uz dodatak ulja, pa sačekajte da se glazura stegne (na sobnoj temperaturi).
Šećer u prahu sipajte u odgovarajuću posudu, dodajte vruću vodu, limunov sok i boju (ako je u prahu rastvorite je u toj vodi prethodno), pa izmešajte kašikom.
Treba da dobijete smesu dovoljno gustu da ne curi, a da je lako maziva.
Ravnom špatulom ili dužim nožem nanesite je preko čokoladnog sloja i zagladite.
Rashlađenu oranž rozenku isecite na štangle željene veličine i služite.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više