Posne oranž štanglice

4750
- Advertisement -

Posne oranž štanglice

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne oranž štanglice:

Za fil:

  • 1 pakovanje rozen kora,
  • 400g šećera,
  • 3dl vode,
  • 250g posnog margarina,
  • 150g posne čokolade,
  • 200g mlevenih oraha,
  • 200g posnog mlevenog keksa,
  • 2 narandže ( 1 cela i 1 bez kore).

Za I glazuru:

  • 100g posne čokolade.
  • 3 kašike ulja.

Za II glazuru:

  • 150g šećera u prahu,
  • 2 kašike vruće vode,
  • 1 kašika soka od limuna,
  • narandžasta prehrambena boja.

Posne oranž štanglice se pripremaju na sledeći način:

  1.  Prethodnog dana stavite jednu celu i jednu oljuštenu narandžu u zamrzivač.
  2. Sutradan u šerpu sipajte šećer i vodu, pa od momenta ključanja kuvajte još 3-5 minuta.
  3. Sklonite sud sa vatre i dodajte kockice čokolade i margarina.
  4. Mešajte dok se ne rastope, dodajte mlevene orahe i mleveni keks, pa ostavite da se smesa prohladi.
  5. Narandže izvadite iz zamrzivača i sitno narendajte, a zatim i njih umešajte.
  6. Mlakim filom premazujte rozen kore dok ređate jednu na drugu.
  7. Poslednju koru ostavite nepremazanu.
  8. Kad nafilovan kolač prenoći u frižideru prelijte ga od gore čokoladom rastopljenom uz dodatak ulja, pa sačekajte da se glazura stegne (na sobnoj temperaturi).
  9. Šećer u prahu sipajte u odgovarajuću posudu, dodajte vruću vodu, limunov sok i boju (ako je u prahu rastvorite je u toj vodi prethodno), pa izmešajte kašikom.
  10. Treba da dobijete smesu dovoljno gustu da ne curi, a da je lako maziva.
  11. Ravnom špatulom ili dužim nožem nanesite je preko čokoladnog sloja i zagladite.
  12. Rashlađenu oranž rozenku isecite na štangle željene veličine i služite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne oranž štanglice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
- Advertisement -