Posni čizkejk sa bundevom se priprema na sledeći način:
Veče pre nego što planirate napraviti posni čizkejk sa bundevom potopite indijski orah u vodu i ostavite preko noći. Pre upotrebe oraha, prvo procedite vodu.
Ispecite u rerni najslađu bundevu koju nađete i odvojite potrebnu količinu od 300g. Eventualno bundevu možete zameniti pečenim batatom.
Pripremite koricu tako što ćete istopiti posnu čokoladu sa kokosovim uljem i umešati mak, a zatim i ostale sastojke. Vlažnim rukama utapkati koricu u formu i uzvisiti ivice.
Priprema fila: Rastopiti kokosovo ulje i čvrsti deo kokosove kreme na laganoj vatri.
Sjediniti sa ostalim sastojcima i izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu.
Rastopiti agar – agar (posni želatin) prema uputstvu sa kesice i sjediniti sa ostatkom fila, a zatim fil preliti preko korice.
Ostaviti čizkejk da se stegne, najbolje preko noći.
Pre konzumiranja preliti sa malo meda ili nekim domaćim pekmezom po izboru.
Potrebno je:
2 dl soka od ceđene pomorandže,
1 kašičica crnog čaja,
1 kašičica žutog šećera.
Priprema:
Sok od pomorandže sipajte u posudu za kuvanje i sačekajte da provri,...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više