Posni čizkejk sa bundevom se priprema na sledeći način:
Veče pre nego što planirate napraviti posni čizkejk sa bundevom potopite indijski orah u vodu i ostavite preko noći. Pre upotrebe oraha, prvo procedite vodu.
Ispecite u rerni najslađu bundevu koju nađete i odvojite potrebnu količinu od 300g. Eventualno bundevu možete zameniti pečenim batatom.
Pripremite koricu tako što ćete istopiti posnu čokoladu sa kokosovim uljem i umešati mak, a zatim i ostale sastojke. Vlažnim rukama utapkati koricu u formu i uzvisiti ivice.
Priprema fila: Rastopiti kokosovo ulje i čvrsti deo kokosove kreme na laganoj vatri.
Sjediniti sa ostalim sastojcima i izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu.
Rastopiti agar – agar (posni želatin) prema uputstvu sa kesice i sjediniti sa ostatkom fila, a zatim fil preliti preko korice.
Ostaviti čizkejk da se stegne, najbolje preko noći.
Pre konzumiranja preliti sa malo meda ili nekim domaćim pekmezom po izboru.
Sastojci za posne kuglice sa suvim šljivama:300g mekih suvih šljiva bez koštica,3 kašike ruma,100g čokolade za kuvanje,100g pečenih mlevenih lešnika.Za glazuru:150g čokolade za kuvanje,4 kašike ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više