Posni čizkejk sa bundevom

1081
- Advertisement -

Čizkejk sa bundevom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni čizkejk sa bundevom:

Za koru:

  • 120g grubo mlevenih oraha,
  • 50g mlevenog maka,
  • 1 kašika kakao praha,
  • 100g meda,
  • 2 kašike kokosovog ulja,
  • 50g posne čokolade.

Za fil:

  • 200g indijskih oraha,
  • 300g pečene bundeve,
  • 200g kokosove kreme, čvrsti deo,
  • 100ml kokosovog ulja,
  • 100g meda,
  • mala kašičica ulja od bundeve,
  • cimet,
  • narendana korica limuna,
  • 1 kesica agar agar-a,
  • malo meda za preliv.

Posni čizkejk sa bundevom se priprema na sledeći način:

  1. Veče pre nego što planirate napraviti posni čizkejk sa bundevom potopite indijski orah u vodu i ostavite preko noći. Pre upotrebe oraha, prvo procedite vodu.
  2. Ispecite u rerni najslađu bundevu koju nađete i odvojite potrebnu količinu od 300g. Eventualno bundevu možete zameniti pečenim batatom.
  3. Pripremite koricu tako što ćete istopiti posnu čokoladu sa kokosovim uljem i umešati mak, a zatim i ostale sastojke. Vlažnim rukama utapkati koricu u formu i uzvisiti ivice.
  4. Priprema fila: Rastopiti kokosovo ulje i čvrsti deo kokosove kreme na laganoj vatri.
  5. Sjediniti sa ostalim sastojcima i izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu.
  6. Rastopiti agar – agar (posni želatin) prema uputstvu sa kesice i sjediniti sa ostatkom fila, a zatim fil preliti preko korice.
  7. Ostaviti čizkejk da se stegne, najbolje preko noći.
  8. Pre konzumiranja preliti sa malo meda ili nekim domaćim pekmezom po izboru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čizkejk sa bundevom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -