- Advertisement -
Sastojci za posni čizkejk sa bundevom:
Za koru:
- 120g grubo mlevenih oraha,
- 50g mlevenog maka,
- 1 kašika kakao praha,
- 100g meda,
- 2 kašike kokosovog ulja,
- 50g posne čokolade.
Za fil:
- 200g indijskih oraha,
- 300g pečene bundeve,
- 200g kokosove kreme, čvrsti deo,
- 100ml kokosovog ulja,
- 100g meda,
- mala kašičica ulja od bundeve,
- cimet,
- narendana korica limuna,
- 1 kesica agar agar-a,
- malo meda za preliv.
Posni čizkejk sa bundevom se priprema na sledeći način:
- Veče pre nego što planirate napraviti posni čizkejk sa bundevom potopite indijski orah u vodu i ostavite preko noći. Pre upotrebe oraha, prvo procedite vodu.
- Ispecite u rerni najslađu bundevu koju nađete i odvojite potrebnu količinu od 300g. Eventualno bundevu možete zameniti pečenim batatom.
- Pripremite koricu tako što ćete istopiti posnu čokoladu sa kokosovim uljem i umešati mak, a zatim i ostale sastojke. Vlažnim rukama utapkati koricu u formu i uzvisiti ivice.
- Priprema fila: Rastopiti kokosovo ulje i čvrsti deo kokosove kreme na laganoj vatri.
- Sjediniti sa ostalim sastojcima i izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu.
- Rastopiti agar – agar (posni želatin) prema uputstvu sa kesice i sjediniti sa ostatkom fila, a zatim fil preliti preko korice.
- Ostaviti čizkejk da se stegne, najbolje preko noći.
- Pre konzumiranja preliti sa malo meda ili nekim domaćim pekmezom po izboru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posni čizkejk sa bundevom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -