Posni čizkejk sa bundevom se priprema na sledeći način:
Veče pre nego što planirate napraviti posni čizkejk sa bundevom potopite indijski orah u vodu i ostavite preko noći. Pre upotrebe oraha, prvo procedite vodu.
Ispecite u rerni najslađu bundevu koju nađete i odvojite potrebnu količinu od 300g. Eventualno bundevu možete zameniti pečenim batatom.
Pripremite koricu tako što ćete istopiti posnu čokoladu sa kokosovim uljem i umešati mak, a zatim i ostale sastojke. Vlažnim rukama utapkati koricu u formu i uzvisiti ivice.
Priprema fila: Rastopiti kokosovo ulje i čvrsti deo kokosove kreme na laganoj vatri.
Sjediniti sa ostalim sastojcima i izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu.
Rastopiti agar – agar (posni želatin) prema uputstvu sa kesice i sjediniti sa ostatkom fila, a zatim fil preliti preko korice.
Ostaviti čizkejk da se stegne, najbolje preko noći.
Pre konzumiranja preliti sa malo meda ili nekim domaćim pekmezom po izboru.
Sastojci za posni kinder bueno kolač:
Kora:
200 g posnih keksića (npr. integralni posni keksići),
100 g biljnog margarina (otopljenog).
Fil:
200 g posne čokolade,
200 g krema od lešnika,
100 g posnog krem sira (npr. posni tofu sir),
100 ml posnog mleka (npr. bademovo mleko).
Dekoracija:
50 g lešnika (naseckanih),
50 g posne čokolade (npr. posna tamna čokolada).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više