- Advertisement -
Sastojci za posnu baklavu sa orasima i cimetom:
- 500g kora za pitu,
- 200g mlevenih oraha,
- 3-4 kašike suvog grožđa,
- 1 kašičica cimeta u prahu,
- 200g šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- sok od 1 limuna.
Posna baklava sa orasima i cimetom se priprema na sledeći način:
- Pomešati orahe, suvo grožđe i cimet i time posipati svaku drugu koru.
- Na kraju, baklavu prekriti sa dve kore, poprskati vodom i staviti u zagrejanu rernu da se ispeče.
- Ispečenu baklavu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
- Sirup: Šećer pomešati sa vanilin šećerom, dodati sok od limuna i oko 150ml vode, pa kuvati na tihoj vatri dok se sav šećer ne istopi.
- Vrelim sirupom preliti ohlađenu baklavu, posuti je sa malo cimeta i ostaviti je da upije šećerni sirup.
- Seći na kocke ili trouglove.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 7 Review(s)
Posna baklava sa orasima i cimetom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -