Posna baklava sa orasima i cimetom

2508
- Advertisement -

Posna baklava sa orasima i cimetom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu baklavu sa orasima i cimetom:

  • 500g kora za pitu,
  • 200g mlevenih oraha,
  • 3-4 kašike suvog grožđa,
  • 1 kašičica cimeta u prahu,
  • 200g šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • sok od 1 limuna.

Posna baklava sa orasima i cimetom se priprema na sledeći način:

  1. Pomešati orahe, suvo grožđe i cimet i time posipati svaku drugu koru.
  2. Na kraju, baklavu prekriti sa dve kore, poprskati vodom i staviti u zagrejanu rernu da se ispeče.
  3. Ispečenu baklavu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
  4. Sirup: Šećer pomešati sa vanilin šećerom, dodati sok od limuna i oko 150ml vode, pa kuvati na tihoj vatri dok se sav šećer ne istopi.
  5. Vrelim sirupom preliti ohlađenu baklavu, posuti je sa malo cimeta i ostaviti je da upije šećerni sirup.
  6. Seći na kocke ili trouglove.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna baklava sa orasima i cimetom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)
- Advertisement -