Sastojak: zubatac
Zubatac sa prelivom od senfa
Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa:
1 kg zubaca,
umak od senfa,
sok od jednog limuna,
šolja sirćeta,
biber u zrnu,
veza zeleni za supu,
1 glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
so,
lorber.
Pečeni zubatac sa krompirom
Sastojci za pečeni zubatac sa krompirom:
4 zubaca (svaki po 250-300 g),
4 krompira,
2 čena belog luka,
2 kašike sušenog timijana,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Posni primorski kačamak
Sastojci za posni primorski kačamak:
manji zubatac,
škarpina ili druga riba,
pola glavice crnog luka,
2–3 lista lovora,
4–5 zrna bibera,
2 kašike vinskog sirćeta,
so,
500 g prosejanog kukuruznog brašna,
maslinovo ulje po potrebi.
Lešo riba
Sastojci za lešo ribu:
1 kg škarpine ili zubatca,
1,5 dl ulja,
2 manje glavice belog luka,
pola veze peršuna,
1 dl belog vina,
1 dl maslinovog ulja,
biber,
so.