- Advertisement -
Sastojci za posni primorski kačamak:
- manji zubatac,
- škarpina ili druga riba,
- pola glavice crnog luka,
- 2–3 lista lovora,
- 4–5 zrna bibera,
- 2 kašike vinskog sirćeta,
- so,
- 500 g prosejanog kukuruznog brašna,
- maslinovo ulje po potrebi.
Posni primorski kačamak se priprema na sledeći način:
- Morsku ribu i crni luk nalijte sa dve i po litra vode, dodajte lovor, biber, so, vinsko sirće i stavite da se kuva.
- Kad je riba gotova, procedite čorbu i u tečnost supajte kukuruzno brašno neprestano mešajući da se ne stvore grudvice.
- Kuvanu morsku ribu očistite od kostiju i, dok je još topla, prelijte maslinovim uljem i malo zabiberite.
- Služite uz kačamak i kuvani kelj, karfiol ili brokoli.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Posni primorski kačamak
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -