Posni primorski kačamak

222

Primorski kačamak

- Advertisement -

Sastojci za posni primorski kačamak:

  • manji zubatac,
  • škarpina ili druga riba,
  • pola glavice crnog luka,
  • 2–3 lista lovora,
  • 4–5 zrna bibera,
  • 2 kašike vinskog sirćeta,
  • so,
  • 500 g prosejanog kukuruznog brašna,
  • maslinovo ulje po potrebi.

Posni primorski kačamak se priprema na sledeći način:

  1. Morsku ribu i crni luk nalijte sa dve i po litra vode, dodajte lovor, biber, so, vinsko sirće i stavite da se kuva.
  2. Kad je riba gotova, procedite čorbu i u tečnost supajte kukuruzno brašno neprestano mešajući da se ne stvore grudvice.
  3. Kuvanu morsku ribu očistite od kostiju i, dok je još topla, prelijte maslinovim uljem i malo zabiberite.
  4. Služite uz kačamak i kuvani kelj, karfiol ili brokoli.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni primorski kačamak
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)