Lešo riba

Lešo riba

Advertisement

Sastojci za lešo ribu:

  • 1 kg škarpine ili zubatac,
  • 1,5 dl ulja,
  • 2 manje glavice belog luka,
  • pola veze peršuna,
  • 1 dl belog vina,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • biber,
  • so.

Lešo riba se priprema na sledeći način:

  1. Ribu očistiti od iznutrica i skinuti škrge.
  2. Uzeti veći sud (da riba može da stane po dužini), sipati ulje, sitno seckan beli luk, prodinstati da bude staklast, pa staviti ribu i doliti vode do pola ribe, posoliti i pobiberiti.
  3. Dinstati na tihoj vatri uz okretanje, poklopljenu.
  4. Kad je riba kuvana, prelije se maslinovim uljem, kome je dodat sitno iseckan peršun, belo vino, i ostavi se još nekoliko minuta na vatri.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Lešo riba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares