Zubatac sa prelivom od senfa

Zubatac sa prelivom od senfa

Advertisement

Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa:

  • 1 kg zubaca,
  • umak od senfa,
  • sok od jednog limuna,
  • šolja sirćeta,
  • biber u zrnu,
  • veza zeleni za supu,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 3 čena belog luka,
  • so,
  • lorber.

Zubatac sa prelivom od senfa se priprema na sledeći način:

  1. Očistiti, posoliti i osušiti 1 kg zubaca.
  2. Preliti ga sokom od 1/2 limuna.
  3. U međuvremenu skuvati marinat od ostatka limunovog soka, šolje sirćeta, bibera u zrnu, veze zeleni za supu, 1 glavice sitno seckanog crnog luka, tri čena belog luka i lovorovog lista.
  4. Kad uzavri, spustiti unutra ribu i kuvati je u marinatu na laganoj vatri, oko pola sata.
  5. Ribu izvaditi i staviti na duguljast oval.
  6. Služiti sa umakom od senfa.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Zubatac sa prelivom od senfa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares