- Advertisement -
Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa:
- 1 kg zubaca,
- umak od senfa
- sok od jednog limuna,
- šolja sirćeta,
- biber u zrnu,
- veza zeleni za supu,
- 1 glavica crnog luka,
- 3 čena belog luka,
- so,
- lorber.
Zubatac sa prelivom od senfa se priprema na sledeći način:
- Očistiti, posoliti i osušiti 1 kg zubaca.
- Preliti ga sokom od 1/2 limuna.
- U međuvremenu skuvati marinat od ostatka limunovog soka, šolje sirćeta, bibera u zrnu, veze zeleni za supu, 1 glavice sitno seckanog crnog luka, tri čena belog luka i lovorovog lista.
- Kad uzavri, spustiti unutra ribu i kuvati je u marinatu na laganoj vatri, oko pola sata.
- Ribu izvaditi i staviti na duguljast oval.
- Služiti sa umakom od senfa.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Zubatac sa prelivom od senfa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -