- Advertisement -
Sastojci za srpsku posnu tortu:
- 650 g šećera,
- 500 g mlevenih oraha,
- pekmez od kajsije,
- 120 g kakaoa,
- ekstrat od maline.
Srpska posna torta se priprema na sledeći način:
- Gušce skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orase.
- Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela.
- Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline.
- Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu.
- Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.
Glazura:
- Skuvati 150 gr šećera, dodati 100 gr kakaoa, izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Srpska posna torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -