Srpska posna torta

Srpska posna torta

Advertisement

Sastojci za srpsku posnu tortu:

  • 650 g šećera,
  • 500 g mlevenih oraha,
  • pekmez od kajsije,
  • 120 g kakaoa,
  • ekstrat od maline.

Srpska posna torta se priprema na sledeći način:

  1. Gušce skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orase.
  2. Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela.
  3. Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline.
  4. Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu.
  5. Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.

Glazura:

  • Skuvati 150 gr šećera, dodati 100 gr kakaoa, izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Srpska posna torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 18 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares