Sastojci za ceđeni sok od kokosa, pomorandže i breskve:
1 osrednji kokos (samo „meso“ oko 400g),
2 velike pomorandže,
2 breskve srednje veličine.
Ceđeni sok od kokosa, pomorandže i breskve se priprema na sledeći način:
Dobro oprati i očistiti sve sastojke.
Očišćene i oprane sastojke staviti u sokovnik i iscediti.
Isceđen sok sipati u čaše i služiti.
Ovaj sok je koristan za:
Prevencija kancera
Limonoid je jedinjenje koje se nalazi u pomorandži i pomaže u borbi protiv raka usta, kože, pluća, dojke, želuca i debelog creva. Visok sadržaj vitamina C takođe deluje kao dobar antioksidant koji štiti ćelije od oštećenja od slobodnih radikala.
Smanjuje krvni pritisak
Flavonoid koji se zove Hesperidin i koji se može naći u pomorandži snižava visok krvni pritisak.
Jača imuni sistem
Pomorandže bogate vitaminom C stimulišu proizvodnju i rad belih krvnih zrnaca koja su korisna u borbi protiv različitih infekcija, i pomažu izgradnju dobrog imunog sistema.
Prevencija bolesti srca
Pomorandže koje su bogate flavonoidima i vitaminom C mogu da prepolove rizik od nastanka srčanih oboljenja.
Dobro varenje
Iako je ukus pomorandže kiseo, ona zapravo ima alkalni efekat na probavni sistem i pomaže da se oslobodimo zatvora.
Sastojci za čorbu od pasulja sa pečurkama:250g šarenog pasulja,1 glavica luka,1 komad šargarepe,2 komada paprike, divlja nana, listovi celera,so,1/2 kašičice crnog bibera, 1 supena kašika aleve paprike,1 supena kašika brašna,250g miksa šumskih pečuraka,50 ml ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više