U manju šerpicu sipati 250 ml vode sa šećerom pa pustiti da provri dok se šećer ne otopi.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, poklopiti pa staviti u frižider da se dobro ohladi.
Očistiti mango i iseći na sitnije komade, pa sa štapnim mikserom ili u blenderu samleti da dobijete pulpu.
Zatim procediti da odstranite vlakna iz manga (kome ne smetaju vlakna može da preskoči ovaj korak).
Limun iscediti pa odstraniti sve semenke, ali ostavite pulpu.
U veći bokal sipati ohladjđeni sirup od šećera, izmiksani mango, sok i pulpu od limuna i ostatak vode (1 l i 750 ml) i sve dobro promešati i odmah posluziti.
Sastojci za posne seoske špagete:
500 g domaće testenine,
2 dl gustog soka od paradajza,
veza svežeg bosiljka,
malo ruzmarina,
pola veze peršuna,
maslinovo ulje,
2 manja paradajza,
2 male tikvice,
zelene masline,
2 male crvene papričice,
so,
biber.