U manju šerpicu sipati 250 ml vode sa šećerom pa pustiti da provri dok se šećer ne otopi.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, poklopiti pa staviti u frižider da se dobro ohladi.
Očistiti mango i iseći na sitnije komade, pa sa štapnim mikserom ili u blenderu samleti da dobijete pulpu.
Zatim procediti da odstranite vlakna iz manga (kome ne smetaju vlakna može da preskoči ovaj korak).
Limun iscediti pa odstraniti sve semenke, ali ostavite pulpu.
U veći bokal sipati ohladjđeni sirup od šećera, izmiksani mango, sok i pulpu od limuna i ostatak vode (1 l i 750 ml) i sve dobro promešati i odmah posluziti.
Sastojci za posni rižoto sa pečurkama i spanaćem:
1 šolja pirinča,
2 šolje povrćnog bujona (ili vode),
200g pečuraka (šampinjona),
2 šake svežeg spanaća,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
maslinovo ulje,
so po ukusu,
biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više