POSNA JELA SA SASTOJKOM: breskva
Kašasti sok od breskve
Sastojci za kašasti sok od breskve:
10 kg breskvi,
sok od 4 limuna,
3-4 litre vode,
1 kg šećera.
Ceđeni sok od kokosa, pomorandže i breskve
Sastojci za ceđeni sok od kokosa, pomorandže i breskve:
1 osrednji kokos (samo "meso" oko 400g),
2 velike pomorandže,
2 breskve srednje veličine.
Kompot od breskvi
Sastojci za Kompot od breskvi:
3 kg breskvi,
po šest kašika šećera na teglu od 750 g,
voda.
Domaći sok od breskve
Sastojci za domaći sok od breskve:
2 kg očišćenih breskvi,
1 kg šećera,
5 l vode,
2 limuntusa.
Voćni kompot Sibir
Sastojci za Voćni kompot Sibir:
300 g krušaka,
300 g jabuka,
100 g suvih šljiva,
300 g bresaka,
manja konzerva ananasa,
2 kašike ruma,
200 g šećera,
30 g mlevenih oraha,
6 klinčića,
štapić cimeta.
Breskva
Breskva sadrži 10 vitamina. Bogata je vitaminom A, vitaminom C, dok nešto manje ima vitamina E i K. Takođe je izvor vitamina grupe B: tiamina, riboflavina, vitamina B6, nijacina, folata i pantotenske kiseline.
Posna torta s breskvama
Sastojci za posnu tortu s breskvama:
1 kg šlaga u prahu,
1 l hladne mineralne vode,
300 g mlevenog posnog keksa,
300 g čokolade,
300 g breskvi.