Naslovna Sastojci Pomorandža

Sastojak: pomorandža

Posna salata od cvekle i pomorandže

Posna salata od cvekle i pomorandže

Sastojci za posnu salatu od cvekle i pomorandže: 2 srednje cvekle, kuvane i oljuštene, 2 velike pomorandže, 1/4 šolje naseckanog svežeg peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika balsamiko sirćeta, so i biber po ukusu, 1/4 šolje naseckanih oraha (opciono).
Posni kapri sladoled

Posni kapri sladoled

Sastojci za posni kapri sladoled: 2 šolje svežih jagoda, očišćenih i iseckanih, 1 šolja soka od pomorandže, 1/4 šolje javorovog sirupa ili agave sirupa, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 šolja kokosovog mleka (konzerva).
Posna lenja pita sa smokvama u vinu

Posna lenja pita sa smokvama u vinu

Sastojci za posnu lenju pitu sa smokvama u vinu:300g margarina,100 g šećera,1 vanilin šećer,1 prašak za pecivo,malo vode,500g brašna,1/2 kašičice soli.Za fil:700g suvih smokvi,100g rendanih jabuka,3dl belog vina,sok od jedne pomoradže,1 kesica vanilin šećera,20g šećera u prahu.
Posni smuđ sa mango karijem

Posni smuđ sa mango karijem

Sastojci za posnog smuđa sa mango karijem:1 mala pomorandža,četvrtina manga,1 crveni luk,grančice korijandera ili peršuna,200g fileta smuđa,so,ulje,kašičica karija.
Posni smuđ sa mangom

Posni smuđ sa mangom

Sastojci za posni smuđ sa mangom:1 mala pomorandža,četvrtina manga,1 crveni luk,grančice korijandera ili peršuna,200gr fileta smuđa,so,ulje ,kašikica karija.
Manastirska pita sa suvim grožđem

Manastirska pita sa suvim grožđem

Sastojci za manastirsku pitu sa suvim grožđem:500g brašna,100g šećera,500ml mlake vode,pola šoljice suvog grožđa,6 kašika džema od kajsija,sok i rendana korica jedne pomorandže,pola kašičice praška za pecivo,1 kašičica sode bikarbome,rendana korica limuna,pola kašičice cimeta.
Posna Vasina torta

Posna Vasina torta

Sastojci za posnu Vasinu tortu: 300g posnog keksa, 250g oraha,  250g margarina, 750ml posne slatke pavlake, 100g šećera u prahu, 100g posne čokolade, 1 pomorandža.
fileti brancina sa pomorandzom i limetom recept

Fileti brancina sa pomorandžom i limunom

Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 pomorandže, 2 struka mladog luka, 60 g posnog margarina, 100 ml riblje čorbe, 1 kašičica iseckanog vlašca, maslinovo ulje, so, biber.
aromaticno kuvano vino recept

Aromatično kuvano vino

Sastojci za aromatično kuvano vino: litar crnog vina, 2 pomorandže, 2 jabuke, 2 štapića cimeta, 3 karanfilića, zvezda anisa, malo mlevenog kardamoma, 4 kašike smeđeg šećera.
posna-torta-sa-vocem-i-cokoladom

Posna torta sa voćem i čokoladom

Sastojci za Posnu tortu sa voćem i čokoladom: 300 g kiselih oljuštenih jabuka, 1 pomorandža, 150 g griza, 1 šolja ulja, 100 g suvog grožđa, 250 g kristal šećera, 100 g crne čokolade.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -