Kandirana kora od pomorandže se priprema na sledeći način:
Pomorandže dobro operite i oljuštite uz pomoć noža, tako da dobijete veliku i ravnu površinu kore.
Sa kora odstranite što više belog dela, pa ih nasecite na tanke štapiće, pa izmerite kore i pomešajte sa šećerom – koliko grama kore, toliko grama šećera.
Stavite sve u tiganj i nalijte vode tek da malo ogrezne.
Kuvajte na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte dok se sva voda ne ukuva.
Ostavite da se ohladi, pa razdvojite prstima kore koje su se slepile.
Kore treba da budu krute i hrskave.
Kandirane kore od pomorandže možete koristiti za dekoraciju kolača, sladoleda i poslastica, a mogu se služiti kao grickalica uz likere i slatka pića.
Možete štapiće umakati u rastopljenu čokoladu po želji.
Sastojci za posnu sarmu:
2-3 glavice kiselog kupusa,
1 kg pirinča,
1 kg crnog luka,
3-4 šargarepe,
jedna bela zelen,
jedan koren peršuna,
3-4 čena belog luka,
5-6 listova lovora,
mleveni biber,
ulje,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više