Kandirana kora od pomorandže se priprema na sledeći način:
Pomorandže dobro operite i oljuštite uz pomoć noža, tako da dobijete veliku i ravnu površinu kore.
Sa kora odstranite što više belog dela, pa ih nasecite na tanke štapiće, pa izmerite kore i pomešajte sa šećerom – koliko grama kore, toliko grama šećera.
Stavite sve u tiganj i nalijte vode tek da malo ogrezne.
Kuvajte na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte dok se sva voda ne ukuva.
Ostavite da se ohladi, pa razdvojite prstima kore koje su se slepile.
Kore treba da budu krute i hrskave.
Kandirane kore od pomorandže možete koristiti za dekoraciju kolača, sladoleda i poslastica, a mogu se služiti kao grickalica uz likere i slatka pića.
Možete štapiće umakati u rastopljenu čokoladu po želji.
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
450 g mlevenog posnog keksa,
strugana kora jednog limuna,
kašičica ruma,
150 g crne čokolade za kuvanje,
200 g margarina,
150 g šećera u prahu,
kašika kakaoa ili šećera u prahu za dekoraciju.