Kandirana kora od pomorandže

Kandirana kora od pomorandže

Advertisement

Sastojci za Kandiranu koru od pomorandže:

  • kore od narandži,
  • šećer.

Kandirana kora od pomorandže se priprema na sledeći način:

  1. Pomorandže dobro operite i oljuštite uz pomoć noža, tako da dobijete veliku i ravnu površinu kore.
  2. Sa kora odstranite što više belog dela, pa ih nasecite na tanke štapiće, pa izmerite kore i pomešajte sa šećerom – koliko grama kore, toliko grama šećera.
  3. Stavite sve  u tiganj i nalijte vode tek da malo ogrezne.
  4. Kuvajte na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte dok se sva voda ne ukuva.
  5. Ostavite da se ohladi, pa razdvojite prstima kore koje su se slepile.
  6. Kore treba da budu krute i hrskave.
  7. Kandirane kore od pomorandže možete koristiti za dekoraciju kolača, sladoleda i poslastica, a mogu se služiti kao grickalica uz likere i slatka pića.
  8. Možete štapiće umakati u rastopljenu čokoladu po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kandirana kora od narandže
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares