- Advertisement -
Sastojci za mango sa kokosovim mlekom i pirinčem:
- 150 g pirinča,
- 400 – 500 ml vode,
- 150 ml kokosovog mleka,
- 50 g šećera,
- malo soli,
- 4 manga.
Za preliv:
- 150 ml kokosovog mleka,
- 1 kašičica pirinčanog brašna,
- malo soli.
Mango sa kokosovim mlekom i pirinčem se priprema na sledeći način:
- Pirinač stavite u ključalu vodu i kuvajte na laganoj vatri dok ne upije svu tečnost.
- U međuvremenu, zagrejte kokosovo mleko sa šećerom i soli i tako vrelo prelijte preko još vrućeg pirinča.
- Promešajte i ostavite da se ohladi.
- Za preliv u kokosovo mleko umešajte pirinčano brašno i so, pa uz neprekidno mešanje zagrevajte na laganoj vatri do ključanja.
- Preliv ohladite.
- Mango oljuštite i isecite na kriške.
- Pripremljeni pirinač poslužite sa kriškama manga prelivenih prelivom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Mango sa kokosovim mlekom i pirinčem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -