Posni čupavci

Posni čupavci su svakako jedan od najukusnijih i najlepših posnih kolača. Posni čupavci su meki i sočni. To je kolač koji se neće dugo zadržati na tanjiru. Deca ga obožavaju, ali i odrasli ne znaju da se zaustave kada je u pitanju ovaj kolač. Sprema se prilično lako i brzo, zato su posni čupavci pravi izbor kada želite da se zasladite u posne dane.

2730
- Advertisement -

Posni čupavci recept

Sastojci za posne čupavce:

  • 35 supenih kašika vode,
  • 30 supenih kašika brašna,
  • 20 supenih kašika šećera,
  • 25 supenih kašika ulja,
  • kesica i po praška za pecivo,
  • 200 g kokosa.

Sastojci za glazuru:

  • 50 g kakao praha,
  • 50 g posne čokolade,
  • 1 dl vode,
  • 200 g posnog margarina,
  • 150 g šećera.

Posni čupavci se pripremaju na sledeći način:

  1. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu).
  2. Umutiti mikserom pa sipati u podmazan pleh.
  3. Peći 15-20 minuta na 180°C (proveriti čačkalicom kada je pečeno). Potrebno je da blago porumeni.
  4. U šerpici zagrejati mešavinu kakao praha i šećera razmućenu u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i posni margarin i mešati da se izjednači masa.
  5. Kada se ohladi, ispečeni biskvit iseći na koce i umakati u mlaku glazuru od čokolade i kakao praha, pa uvaljati u kokos.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čupavci
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)
- Advertisement -