Posni čupavci su svakako jedan od najukusnijih i najlepših posnih kolača. Posni čupavci su meki i sočni. To je kolač koji se neće dugo zadržati na tanjiru. Deca ga obožavaju, ali i odrasli ne znaju da se zaustave kada je u pitanju ovaj kolač. Sprema se prilično lako i brzo, zato su posni čupavci pravi izbor kada želite da se zasladite u posne dane.
Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu).
Umutiti mikserom pa sipati u podmazan pleh.
Peći 15-20 minuta na 180°C (proveriti čačkalicom kada je pečeno). Potrebno je da blago porumeni.
U šerpici zagrejati mešavinu kakao praha i šećera razmućenu u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i posni margarin i mešati da se izjednači masa.
Kada se ohladi, ispečeni biskvit iseći na koce i umakati u mlaku glazuru od čokolade i kakao praha, pa uvaljati u kokos.
Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve,
1 velika šargarepa (rendana),
400 g paradajza (rendanog),
250 g pirinča,
1 kašika mirođije,
1 glavica crnog luka,
maslinovo ulje,
so,
biber,
nana,
vegeta
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više