- Advertisement -
Sastojci za posne čupavce:
- 35 supenih kašika vode,
- 30 supenih kašika brašna,
- 20 supenih kašika šećera,
- 25 supenih kašika ulja,
- kesica i po praška za pecivo,
- 200 g kokosa.
Sastojci za glazuru:
- 50 g kakao praha,
- 50 g posne čokolade,
- 1 dl vode,
- 200 g posnog margarina,
- 150 g šećera.
Posni čupavci se pripremaju na sledeći način:
- Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu).
- Umutiti mikserom pa sipati u podmazan pleh.
- Peći 15-20 minuta na 180°C (proveriti čačkalicom kada je pečeno). Potrebno je da blago porumeni.
- U šerpici zagrejati mešavinu kakao praha i šećera razmućenu u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i posni margarin i mešati da se izjednači masa.
- Kada se ohladi, ispečeni biskvit iseći na koce i umakati u mlaku glazuru od čokolade i kakao praha, pa uvaljati u kokos.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 12 Review(s)
Posni čupavci
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -