- Advertisement -
Sastojci za posni čokoladni sladoled:
- 2 konzerve od 400ml kokosovog krema (ohlađenog preko noći u frižideru),
- 60g kakao praha u prahu,
- 400g urmi bez koštica,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 120ml nezaslađenog bademovog mleka,
- Opcioni dodaci: 2 kašike hladne instant kafe ili 1/2 kašičice cimeta.
Posni čokoladni sladoled se priprema na sledeći način:
- Stavite veliku posudu za mešanje u frižider da se ohladi (oko 15 minuta).
- U međuvremenu, u blender ubacite urme bez koštica i obrađujte dok ih ne usitnite.
- Zatim dodajte po malo vruće vode dok ne formira gusta pasta.
- Ostavite po strani.
- Bez naginjanja limenki, izvadite kokosovu kremu iz limenki, ostavljajući bistru tečnost za neku drugu namenu.
- Ubacite kremu u ohlađenu posudu za mešanje.
- Mikserom umutite kokosov krem dok ne postane gladak.
- Zatim dodajte kakao u prahu, vanila ekstrakt, bademovo mleko i pastu od urmi (ukoliko želite, možete dodati i cimet ili kafu).
- Mutite mikserom dok se masa potpuno ne sjedini.
- Prebacite u posudu za zamrzavanje obloženu papirom za pečenje i prekrijte plastičnom folijom, a zatim I aluminijumskom folijom, da se bolje zamrzne.
- Za kremastiji sladoled, izvadite nakon 3 sata.
- Zamrznite preko noći za čvršći sladoled.
- Pre serviranja ostavite sladoled da malo odstoji napolju i koristite kašiku za sladoled, zagrejanu pod vrućom vodom za bolje posluživanje.
- Sladoled možete čuvati u zamrzivaču do jedne nedelje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni čokoladni sladoled
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -