Posni čokoladni sladoled

336
- Advertisement -

Posni čokoladni sladoled

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni čokoladni sladoled:

  • 2 konzerve od 400ml kokosovog krema (ohlađenog preko noći u frižideru),
  • 60g kakao praha u prahu,
  • 400g urmi bez koštica,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 120ml nezaslađenog bademovog mleka,
  • Opcioni dodaci: 2 kašike hladne instant kafe ili 1/2 kašičice cimeta.

Posni čokoladni sladoled se priprema na sledeći način:

  1. Stavite veliku posudu za mešanje u frižider da se ohladi (oko 15 minuta).
  2. U međuvremenu, u blender ubacite urme bez koštica i obrađujte dok ih ne usitnite.
  3. Zatim dodajte po malo vruće vode dok ne formira gusta pasta.
  4. Ostavite po strani.
  5. Bez naginjanja limenki, izvadite kokosovu kremu iz limenki, ostavljajući bistru tečnost za neku drugu namenu.
  6. Ubacite kremu u ohlađenu posudu za mešanje.
  7. Mikserom umutite kokosov krem dok ne postane gladak.
  8. Zatim dodajte kakao u prahu, vanila ekstrakt, bademovo mleko i pastu od urmi (ukoliko želite, možete dodati i cimet ili kafu).
  9. Mutite mikserom dok se masa potpuno ne sjedini.
  10. Prebacite u posudu za zamrzavanje obloženu papirom za pečenje i prekrijte plastičnom folijom, a zatim I aluminijumskom folijom, da se bolje zamrzne.
  11. Za kremastiji sladoled, izvadite nakon 3 sata.
  12. Zamrznite preko noći za čvršći sladoled.
  13. Pre serviranja ostavite sladoled da malo odstoji napolju i koristite kašiku za sladoled, zagrejanu pod vrućom vodom za bolje posluživanje.
  14. Sladoled možete čuvati u zamrzivaču do jedne nedelje.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čokoladni sladoled
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -