- Advertisement -
Sastojci za posni čips od cvekle i repe:
- 1 cvekla i 1 bela repa,
- 1/2 kašike ulja od koštica grožđa,
- morska so,
- začini i začinsko bilje po vašem izboru.
Posni čips od cvekle i repe se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 160 C.
- Operite cveklu (i repu) i isecite na tanke kriške.
- Korišćenjem papirnih ubrusa tapkajte isečene kolutove da biste izbacili vodu. Ovo je važno da bi čips bio hrskav.
- Stavite kolutove u činiju i dodajte ulje i so i promešajte.
- Poređajte čips na pleh, prekriven papirom za pečenje.
- Pecite čips 20 do 30 minuta ili dok ne izgleda lepo i hrskavo.
- Kad se ohladi, dodajte svoje omiljene začine (kajen papriku za pikantniji čips, kari ili šta god drugo želite, prema vašem ukusu).
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posni čips od cvekle i repe
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -