Posni čips od cvekle i repe

194
- Advertisement -

Posni čips od cvekle i repe

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni čips od cvekle i repe:

  • 1 cvekla i 1 bela repa,
  • 1/2 kašike ulja od koštica grožđa,
  • morska so,
  • začini i začinsko bilje po vašem izboru.

Posni čips od cvekle i repe se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 160 C.
  2. Operite cveklu (i repu) i isecite na tanke kriške.
  3. Korišćenjem papirnih ubrusa tapkajte isečene kolutove da biste izbacili vodu. Ovo je važno da bi čips bio hrskav.
  4. Stavite kolutove u činiju i dodajte ulje i so i promešajte.
  5. Poređajte čips na pleh, prekriven papirom za pečenje.
  6. Pecite čips 20 do 30 minuta ili dok ne izgleda lepo i hrskavo.
  7. Kad se ohladi, dodajte svoje omiljene začine (kajen papriku za pikantniji čips, kari ili šta god drugo želite, prema vašem ukusu).
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čips od cvekle i repe
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -