- Advertisement -
Sastojci za posni švarcvald sladoled:
- 400 ml kokosovog mleka,
- 2 šolje višanja (izgnječene ili seckane),
- 1/2 šolje šećera,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1/2 šolje posnih čokoladnih komadića.
Posni švarcvald sladoled se priprema na sledeći način:
- U blenderu sjedinite kokosovo mleko, višnje, šećer i ekstrakt vanile. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Prebacite smesu u posudu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata ili preko noći.
- Izvadite smesu iz zamrzivača i ostavite da se malo odledi na sobnoj temperaturi kako biste lakše kašikom vadili sladoled.
- Umešajte posne čokoladne komadiće u polu-smrznuti sladoled.
- Vratite smesu u zamrzivač i ostavite još najmanje 2 sata ili dok sladoled ne postane potpuno čvrst.
- Poslužite posni švarcvald sladoled u posudama ili posnim kornetima.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni švarcvald sladoled
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -