Posni kapri sladoled na štapiću

177
- Advertisement -

Posni kapri sladoled na štapiću

Advertisements

Sastojci za posni kapri sladoled na štapiću:

  • 2 šolje jagoda, sveže ili smrznute,
  • 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, kokosovo),
  • 1/4 šolje agava sirupa ili drugog zaslađivača po izboru,
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta,
  • štapići za sladoled,
  • kalupi za sladoled na štapiću.

Posni kapri sladoled na štapiću se priprema na sledeći način:

  1. U blenderu, pomešajte jagode, biljno mleko, agava sirup i vanilin ekstrakt. Blendajte dok smesa ne postane glatka i kremasta.
  2. Sipajte smesu u kalupe za sladoled na štapiću, ostavljajući malo prostora na vrhu za proširenje smese dok se smrzava.
  3. Ubacite štapiće u centar svakog kalupa.
  4. Stavite kalupe u zamrzivač na najmanje 4 sata ili dok sladoledi ne postanu potpuno čvrsti.
  5. Kada su spremni, izvadite sladolede iz kalupa i uživajte u osvežavajućem posnom kapri sladoledu na štapiću.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kapri sladoled na štapiću
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -