- Advertisement -
Sastojci za posni kapri sladoled na štapiću:
- 2 šolje jagoda, sveže ili smrznute,
- 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, kokosovo),
- 1/4 šolje agava sirupa ili drugog zaslađivača po izboru,
- 1 kašičica vanilin ekstrakta,
- štapići za sladoled,
- kalupi za sladoled na štapiću.
Posni kapri sladoled na štapiću se priprema na sledeći način:
- U blenderu, pomešajte jagode, biljno mleko, agava sirup i vanilin ekstrakt. Blendajte dok smesa ne postane glatka i kremasta.
- Sipajte smesu u kalupe za sladoled na štapiću, ostavljajući malo prostora na vrhu za proširenje smese dok se smrzava.
- Ubacite štapiće u centar svakog kalupa.
- Stavite kalupe u zamrzivač na najmanje 4 sata ili dok sladoledi ne postanu potpuno čvrsti.
- Kada su spremni, izvadite sladolede iz kalupa i uživajte u osvežavajućem posnom kapri sladoledu na štapiću.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni kapri sladoled na štapiću
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -