Posna salata sa tunjevinom i heljdom

488
- Advertisement -

Posna salata sa tunjevinom i heljdom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu sa tunjevinom i heljdom:

  • 1 šolja heljde,
  • 1 konzerva tunjevine,
  • 1 šolja iseckanog paradajza,
  • 1/2 crvenog luka,
  • 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna,
  • sok od 1 limuna,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu.

Posna salata sa tunjevinom i heljdom se priprema na sledeći način:

  1. Operite heljdu pod mlazom hladne vode.
  2. Stavite heljdu i vodu u šerpu. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok heljda ne upije svu vodu, otprilike 15-20 minuta.
  3. Sklonite heljdu sa šporeta i ostavite je da se ohladi.
  4. U velikoj posudi pomešajte ohlađenu heljdu, tunjevinu, iseckani paradajz, crveni luk i seckani peršun.
  5. U maloj posudi umutite sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber.
  6. Dodajte preliv od limuna i maslinovog ulja u posudu sa ostalim sastojcima i pažljivo promešajte da se sve sjedini.
  7. Ostavite salatu u frižideru da se ohladi pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata sa tunjevinom i heljdom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -