- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu sa tunjevinom i heljdom:
- 1 šolja heljde,
- 1 konzerva tunjevine,
- 1 šolja iseckanog paradajza,
- 1/2 crvenog luka,
- 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna,
- sok od 1 limuna,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu.
Posna salata sa tunjevinom i heljdom se priprema na sledeći način:
- Operite heljdu pod mlazom hladne vode.
- Stavite heljdu i vodu u šerpu. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok heljda ne upije svu vodu, otprilike 15-20 minuta.
- Sklonite heljdu sa šporeta i ostavite je da se ohladi.
- U velikoj posudi pomešajte ohlađenu heljdu, tunjevinu, iseckani paradajz, crveni luk i seckani peršun.
- U maloj posudi umutite sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber.
- Dodajte preliv od limuna i maslinovog ulja u posudu sa ostalim sastojcima i pažljivo promešajte da se sve sjedini.
- Ostavite salatu u frižideru da se ohladi pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posna salata sa tunjevinom i heljdom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -