- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku od bundeve:
- 1 srednja bundeva,
- 2 srednja krompira,
- 1 šolja posnog sojinog mesa (naseckanog),
- 1 crni luk (sitno iseckan),
- 2 čena belog luka (sitno iseckana),
- 2 paradajza (iseckana),
- 1 šolja paradajz sosa,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- so, biber, origano, suvi začin po ukusu,
- 2 šolje posnog bešamela (npr. od sojinog mleka i brašna),
- 1/2 šolje posnog rendanog sira.
Posna musaka od bundeve se priprema na sledeći način:
- Oljuštite bundevu i krompire, iseckajte ih na tanke kolutove.
- U većem tiganju, propržite crni luk i beli luk na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti.
- Dodajte posno sojino meso i pržite dok ne dobije boju.
- Dodajte paradajz i paradajz sos. Začinite po ukusu sa solju, biberom, origanom, suvim začinom.
- Pustite da se krčka nekoliko minuta, pa sklonite sa vatre.
- Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa.
- U podmazanu vatrostalnu posudu slažite red bundeve, red krompira, red smese sa sojinim mesom. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
- Prelijte posnim bešamelom i pospite posnim rendanim sirom.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 30-40 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđ.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posna musaka od bundeve
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -