Posna musaka od bundeve

520
- Advertisement -

Posna musaka od bundeve

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku od bundeve:

  • 1 srednja bundeva,
  • 2 srednja krompira,
  • 1 šolja posnog sojinog mesa (naseckanog),
  • 1 crni luk (sitno iseckan),
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana),
  • 2 paradajza (iseckana),
  • 1 šolja paradajz sosa,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • so, biber, origano, suvi začin po ukusu,
  • 2 šolje posnog bešamela (npr. od sojinog mleka i brašna),
  • 1/2 šolje posnog rendanog sira.

Posna musaka od bundeve se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštite bundevu i krompire, iseckajte ih na tanke kolutove.
  2. U većem tiganju, propržite crni luk i beli luk na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte posno sojino meso i pržite dok ne dobije boju.
  4. Dodajte paradajz i paradajz sos. Začinite po ukusu sa solju, biberom, origanom, suvim začinom.
  5. Pustite da se krčka nekoliko minuta, pa sklonite sa vatre.
  6. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa.
  7. U podmazanu vatrostalnu posudu slažite red bundeve, red krompira, red smese sa sojinim mesom. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
  8. Prelijte posnim bešamelom i pospite posnim rendanim sirom.
  9. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 30-40 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđ.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od bundeve
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -