- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu Jadran:
- 250 g integralnog pirinča,
- 2 kisela krastavca,
- 1 paprika,
- 3 velike konzerve tunjevine,
- 2 konzerve sardine,
- 1 konzerva ringlica,
- šaka crnih maslina,
- 1 šoljica + kašičica ulja,
- 5 paradajza,
- kašika kapra,
- kašičica majorana,
- kašičica majčine dušice,
- 3 čena belog luka,
- sok od 2 limuna,
- šolja posnog majoneza,
- zelena salata,
- biber,
- so.
Posna salata Jadran se priprema na sledeći način:
- Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa 1 kašičicom ulja.
- Procediti ga, poprskati hladnom vodom i pustiti da se ohladi.
- Krastavčiće iseći na kolutiće, a papriku i paradajz na kockice.
- Ribu i ringlice ocediti od ulja, zatim ribu iseckati na komadiće pa promešati sve sastojke.
- Napraviti marinat od ulja, belog luka, limunovog soka i začina, pa preliti salatu.
- Salatu servirati na listovima zelene salate, prelivenu posnim majonezom i dekorisanu maslinama.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna salata Jadran
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -