Naslovna Sastojci đumbir

Sastojak: đumbir

Posni tofu u kari sosu

Posni tofu u kari sosu

Sastojci za posni tofu u kari sosu: 250g posnog tofua,  1 crvena paprika,  1 šargarepa,  1 luk,  2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika kari praha, 1/2 kašičice kurkume, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono), kuvani pirinač za posluživanje.
Posno povrće sa kikirikijem

Posno povrće sa kikirikijem

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.), 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu), 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost), prstohvat bibera, sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
Posni tofu na kineski način

Posni tofu na kineski način

Sastojci za posni tofu na kineski način: Marinada: 400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke, 3 kašike soja sosa (posnog), 1 kašika susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg đumbira, 1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono). Prženje: 2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija), 1 crvena paprika,  1 šargarepa,  1 šolja brokolija, 3 zelene lukovice. Sos: 3 kašike soja sosa (posnog), 2 kašike susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 1 kašika sirćeta od pirinča, 1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posne tofu rolnice sa povrćem

Posne tofu rolnice sa povrćem

Sastojci za posne tofu rolnice sa povrćem: 200 g tofu sira, 1 šargarepa, 1 tikvica,  1 crvena paprika, 2 šolje prokuvane i ohlađene kinoe, 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica svežeg đumbira,  1 kašičica belog luka u prahu, So i biber po ukusu, Listovi riže za umotavanje. Sastojci za umak: 3 kašike sojinog sosa, 1 kašika susamovog ulja, 1 kašika soka od limete, 1 kašika javorovog sirupa ili agava sirupa, 1 kašičica svežeg đumbira.
Posni mafini sa bundevom

Posni mafini sa bundevom

Sastojci za posne mafine sa bundevom:100g brašna,5g praška za pecivo,1/2 kašičice soli,cimet,đumbir,muskatni oraščić,4 kašike maslinovog ulja,3 kašike meda,3/4 šolje bundeve, izgnječene u pire.
Posni kolačići od leblebija

Posni kolačići od leblebija

Sastojci za posne kolačiće od leblebija:500g pečenih leblebija,100g pšeničnog belog brašna,100g šećera,200g nekog džema ili još bolje marmelade,2dl vode (ili više po potrebi),1 kesica praška za pecivo,1 kašičica cimeta,1 kašičica đumbira u prahu,½ kašičice mlevenog muskatnog oraščića.
Posne kuglice od leblebija sa bananom i čokoladom

Posne kuglice od leblebija sa bananom i čokoladom

Sastojci za posne kuglice od leblebija sa bananom i čokoladom:350g pečenih leblebija,250g očišćenih zrelih mekanih banana,200g posne crne čokolade,40g ulja (može i ne mora),50g šećera,1 kesica vanilin šećera,1 kašičica cimeta,1 kašičica đumbira.
Posna čorba sa krompirom i batatom

Posna čorba sa krompirom i batatom

Sastojci za posnu čorbu sa krompirom i batatom:4 krompira,1 glavica luka,1 šargarepa,2 stabiljke celera,200ml kuvanog paradajza,prstohvat kumina,20ml maslinovog ulja,50ml crnog vina,1 veći batat,po želji đumbir,kari po ukusu,150g bundeve,so i biber.
Posna salata od maslačka

Posna salata od maslačka

Sastojci za posnu salatu od maslačka:1⁄2kg listova maslačka,2 jabuke,1 crveni luk,1⁄2 šoljice tahinija (sos od susama),1 šoljica sveže ceđenog soka od pomorandže,1 kašika narendanog đumbira,1⁄2 kašičice cimeta,1/2 kašičice karija,malo maslinovog ulja,so.
Posni kolačići sa šargarepom

Posni kolačići sa šargarepom

Sastojci za posne kolačiće sa šargarepom:1/2 šolje pšeničnog integralnog brašna,1/4 šolje ovsenih pahuljica,1/4 šolje kokosovog brašna,1/2 kašičice praška za pecivo,1/4 kašičice soli,1/3 šolje seckanih oraha,1/2 šolje sitno rendane šargarepe,1/4 šolje suvog grožđa,1/4 šolje ječmenog slada,1/4 šolje ulja,1/2 kašičice svežeg rendanog đumbira,prstohvat cimeta.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -