Posna čorba od bundeve i šargarepe

166
- Advertisement -

Posna čorba od bundeve i šargarepe

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu od bundeve i šargarepe:

  • 500 g bundeve (isečene na kocke),
  • 3 srednje šargarepe (isečene na kolutove),
  • 1 veći crni luk (sitno iseckan),
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 l povrćnog bujona,
  • 1 kašičica đumbira u prahu (opciono),
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posna čorba od bundeve i šargarepe se priprema na sledeći način:

  1. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast (oko 5 minuta). Dodajte beli luk i đumbir, pa pržite još 1 minut.
  2. Dodajte bundevu i šargarepu, a zatim prelijte povrćnim bujonom. Kuvajte na srednje jakoj vatri 25-30 minuta, dok povrće potpuno ne omekša.
  3. Kada su bundeva i šargarepa mekane, sklonite lonac sa vatre i koristeći ručni blender, usitnite povrće u kremastu čorbu. Po potrebi, dodajte još bujona ako je čorba previše gusta.
  4. Začinite solju, biberom i limunovim sokom, pa kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine.
  5. Poslužite čorbu toplo, ukrašenu svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od bundeve i šargarepe
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -