- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od bundeve i šargarepe:
- 500 g bundeve (isečene na kocke),
- 3 srednje šargarepe (isečene na kolutove),
- 1 veći crni luk (sitno iseckan),
- 2 čena belog luka,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 l povrćnog bujona,
- 1 kašičica đumbira u prahu (opciono),
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika limunovog soka,
- svež peršun za dekoraciju.
Posna čorba od bundeve i šargarepe se priprema na sledeći način:
- U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast (oko 5 minuta). Dodajte beli luk i đumbir, pa pržite još 1 minut.
- Dodajte bundevu i šargarepu, a zatim prelijte povrćnim bujonom. Kuvajte na srednje jakoj vatri 25-30 minuta, dok povrće potpuno ne omekša.
- Kada su bundeva i šargarepa mekane, sklonite lonac sa vatre i koristeći ručni blender, usitnite povrće u kremastu čorbu. Po potrebi, dodajte još bujona ako je čorba previše gusta.
- Začinite solju, biberom i limunovim sokom, pa kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine.
- Poslužite čorbu toplo, ukrašenu svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna čorba od bundeve i šargarepe
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -