Naslovna Sastojci Kari

Sastojak: kari

umak od pecuraka i belog vina

Posni umak od pečuraka i belog vina

Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina: 1/2 kg šampinjona, šolja slatkog belog vina, veza peršuna, glavica crnog luka, kašika ulja, 2 kašike brašna, šoljica vode, 1/2 kašičice karija, so.
posna krem supa od tikvica

Posna krem supa od tikvica

Sastojci za posnu krem supu od tikvica: 1 kg tikvica, kašika maslinovog ulja, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1/2 kašike karija, kocka za supu od povrća, so i biber po ukusu, kašika iseckanog svežeg peršuna, krutoni (tost) za dekoraciju.
kalifornijska salata

Kalifornijska salata

Potrebno je: 300 g račića iz konzerve, 300 g korena celera, 2 kašike ulja, 1 limun, 1 avokado, 1 kašičica karija, biber, so. Priprema: Narendati očišćen koren celera, ocediti račiće, a očišćen avokado iseći...
postan kari karfiol recept

Postan kari karfiol

Sastojci za postan kari karfiol: 500 g karfiola, 500 g krompira, 3 kašike ulja, pola kašike karija, kašičica iseckane ljute papričice, kašičica istucanog belog luka, 1 dl bujona od povrća, so.
Posno predjelo od šargarepe recept

Posno predjelo od šargarepe

Sastojci za posno predjelo od šargarepe: 8 šargarepa, glavica crvenog luka, kašika ulja od oraha ili kikirija, 2 kašike suvog grožđa, 1 kašika mlevenih oraha, sok jednog limuna, 1 kašika sitno iseckanog peršuna, 1 kašika sitno iseckane mirođije, prstohvat karija, 1 kašičica soli, 1/4 kašičice bibera.
posna musaka od pirinca i sampinjona recept

Posna musaka od pirinča i šampinjona

Sastojci za posnu musaku od pirinča i šampinjona: 150 g pirinča, 300 g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 1 kašika peršunovog lista, 1 kašika sveže iseckane mirođije, 1 kašika karija, 1 kašika brašna, 1 kašika suvih začina, ulje, so i biber po ukusu.
posne lazanje sa bakalarom i sampinjonima recept

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima: 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu), 150 g bakalara, 250 g šampinjona, 1 kiseli krastavac, 1 crvena paprika, celerov list, 4 kašike maslinovog ulja, 1 dl belog vermuta, sos od paradajza, 2 kašike brašna, šolja vode, kašika ulja, 10 g margarina, kari, šafran, so, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -