- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima:
- 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu),
- 150 g bakalara,
- 250 g šampinjona,
- 1 kiseli krastavac,
- 1 crvena paprika,
- celerov list,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 1 dl belog vermuta,
- sos od paradajza,
- 2 kašike brašna,
- šolja vode,
- kašika ulja,
- 10 g margarina,
- kari,
- šafran,
- so,
- biber.
Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima se pripremaju na sledeći način:
- Povrće iseckati na kocke i prodinstati na maslinovom ulju 10 minuta.
- Dodati vermut i kuvati još 10 minuta.
- Zatim dodati sos od paradajza, šafran, kari, celer, so i biber.
- Dinstati sve još 5 minuta.
- Prethodno skuvan i očišćen bakalar dodati povrću i sve dobro promešati.
- Ređati u vatrostalnu posudu red kora za lazanju, pa povrće sa ribom, sve dok se ne potroši materijal, ali tako da na vrhu bude kora.
- U tiganju rastopiti margarin, pa propržiti brašno i naliti ga šoljom malke vode.
- Pustiti da se kuva pa preliti lazanje.
- Lazanje odozgo posuti parčićima margarina i peći na umerenoj vatri.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -