Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Advertisement

Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima:

  • 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu),
  • 150 g bakalara,
  • 250 g šampinjona,
  • 1 kiseli krastavac,
  • 1 crvena paprika,
  • celerov list,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 1 dl belog vermuta,
  • sos od paradajza,
  • 2 kašike brašna,
  • šolja vode,
  • kašika ulja,
  • 10 g margarina,
  • kari,
  • šafran,
  • so,
  • biber.

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima se pripremaju na sledeći način:

  1. Povrće iseckati na kocke i prodinstati na maslinovom ulju 10 minuta.
  2. Dodati vermut i kuvati još 10 minuta.
  3. Zatim dodati sos od paradajza, šafran, kari, celer, so i biber.
  4. Dinstati sve još 5 minuta.
  5. Prethodno skuvan i očišćen bakalar dodati povrću i sve dobro promešati.
  6. Ređati u vatrostalnu posudu red kora za lazanju, pa povrće sa ribom, sve dok se ne potroši materijal, ali tako da na vrhu bude kora.
  7. U tiganju rastopiti margarin, pa propržiti brašno i naliti ga šoljom malke vode.
  8. Pustiti da se kuva pa preliti lazanje.
  9. Lazanje odozgo posuti parčićima margarina i peći na umerenoj vatri.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares