Posno predjelo od šargarepe

1327
- Advertisement -

Toplo predjelo od šargarepe

Advertisements

Sastojci za posno predjelo od šargarepe:

  • 8 šargarepa,
  • glavica crvenog luka,
  • kašika ulja od oraha ili kikirija,
  • 2 kašike suvog grožđa,
  • 1 kašika mlevenih oraha,
  • sok jednog limuna,
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna,
  • 1 kašika sitno iseckane mirođije,
  • prstohvat karija,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/4 kašičice bibera.

Posno predjelo od šargarepe se priprema na sledeći način:

  1. Šargarepe oljuštite i isecite na štapiće, a crveni luk sitno iseckajte na kockice.
  2. Stavite šargarepu i luk u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, prelijte uljem, karijem, posolite i pobiberite.
  3. Pecite na 300 stepeni oko 10 minuta.
  4. Za to vreme pomešajte sok od limuna, iseckano suvo grožđe i dodajte 1/4 šolje vode.
  5. Prelijte time šargarepu i luk, pa nastavite da pečete još 10 minuta.
  6. Na kraju dodajte peršun i mirođiju, po želji možete da dodate biber.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno predjelo od šargarepe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)
- Advertisement -