- Advertisement -
Sastojci za posno predjelo od šargarepe:
- 8 šargarepa,
- glavica crvenog luka,
- kašika ulja od oraha ili kikirija,
- 2 kašike suvog grožđa,
- 1 kašika mlevenih oraha,
- sok jednog limuna,
- 1 kašika sitno iseckanog peršuna,
- 1 kašika sitno iseckane mirođije,
- prstohvat karija,
- 1 kašičica soli,
- 1/4 kašičice bibera.
Posno predjelo od šargarepe se priprema na sledeći način:
- Šargarepe oljuštite i isecite na štapiće, a crveni luk sitno iseckajte na kockice.
- Stavite šargarepu i luk u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, prelijte uljem, karijem, posolite i pobiberite.
- Pecite na 300 stepeni oko 10 minuta.
- Za to vreme pomešajte sok od limuna, iseckano suvo grožđe i dodajte 1/4 šolje vode.
- Prelijte time šargarepu i luk, pa nastavite da pečete još 10 minuta.
- Na kraju dodajte peršun i mirođiju, po želji možete da dodate biber.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Posno predjelo od šargarepe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -