Sastojak: kari
Posni smuđ sa mango karijem
Sastojci za posnog smuđa sa mango karijem:1 mala pomorandža,četvrtina manga,1 crveni luk,grančice korijandera ili peršuna,200g fileta smuđa,so,ulje,kašičica karija.
Posni smuđ sa mangom
Sastojci za posni smuđ sa mangom:1 mala pomorandža,četvrtina manga,1 crveni luk,grančice korijandera ili peršuna,200gr fileta smuđa,so,ulje ,kašikica karija.
Posna čorba sa krompirom i batatom
Sastojci za posnu čorbu sa krompirom i batatom:4 krompira,1 glavica luka,1 šargarepa,2 stabiljke celera,200ml kuvanog paradajza,prstohvat kumina,20ml maslinovog ulja,50ml crnog vina,1 veći batat,po želji đumbir,kari po ukusu,150g bundeve,so i biber.
Posna salata od maslačka
Sastojci za posnu salatu od maslačka:1⁄2kg listova maslačka,2 jabuke,1 crveni luk,1⁄2 šoljice tahinija (sos od susama),1 šoljica sveže ceđenog soka od pomorandže,1 kašika narendanog đumbira,1⁄2 kašičice cimeta,1/2 kašičice karija,malo maslinovog ulja,so.
Posne pljeskavice od sočiva
Sastojci za posne pljeskavice od sočiva:130g sočiva (zelenog/smeđeg),150g pirinča po želji,100g korena celera,200g šargarepe,200g crnog luka,2 čena belog luka,2 kašike brašna od leblebije (zamena: 2 kašike kukuruznog griza ili 2 kašike mlevenih ovsenih pahuljica),3 kašičice bio-vegete,2 kašičine himalajske soli,1/2 kašičice bibera,1 kašičica dimljene paprike,1 kašičica slatke paprike,po želji – kari, bosiljak, majčina dušica.
Posna paradajz supa sa sočivom
Sastojci za posnu paradajz supu sa sočivom:200 grama sočiva,2 paradajza,2 šargarepe,1 glavica luka,malo maslnovog ulja ili zejtina,kari,peršun,mirođija,so i biber.
Posna čorba sa leblebijama
Sastojci za posnu čorbu sa leblebijama:1 konzerva leblebija ili 250g kuvanih leblebija,1 kocka za supu od povrća,1 crni luk,1 veća šargarepa,1 tomatelo,3 čena belog luka,100g svežeg spanaća,1 kašičica kumina,1/2 kašičice cimeta,1 kašičica karija,1 kašika ljute aleve paprike,so biber.
Posne zapečene paprike i tikvice
Sastojci za posne zapečene paprike i tikvice:500g tikvica,100g crnog luka,2 crvene sveže paprika,2 čena belog luka,1 kašičica pinjola,2-3 kašičice maslinovog ulja,1 kašičica izrendanog kapra, so.Za preliv: 2 kašičice jabukovog sirćeta ,2 kašičice vode, šećer,biber,đumbir,kari.
Posna čorba od tikvica
Sastojci za posnu čorbu od tikvica:1kg tikvica,kašika maslinovog ulja,glavica crnog luka,2 čena belog luka,1/2 kašike karija,kocka za supu od povrća,so i biber po ukusu,kašika iseckanog svežeg peršuna,krutoni (tost) za dekoraciju.
Dimljeni tofu sa povrćem
Sastojci za dimljeni tofu sa povrćem:1/2 manje glavice crnog luka isečenog na tračice,1 komad praziluka isečen na kolutove,1 manja šargarepa narendana,par listova kupusa isečenog na tračice,1/2 pakovanja dimljenog tofua 100g,1 kašika soja sosa,po 1 kašičica karija, sušenog đumbira, šećera i jabukovog sirćeta.