Sastojak: lovor
Posni pasulj sa bundevom
Sastojci za posni pasulj sa bundevom:500g pasulja (beli ili bilo koji drugi),2 glavice crnog luka sitno seckanog,1 sveža crvena paprika sečena na manje komade,3 čena belog luka sitno seckanog,200g očišćene bundeve isečene na manje komade,1 manji koren celera isečen na manje komade,1 kašičica soli,biber u zrnu (5-6 kom),1 list lovora,1 kašika slatke začinske paprike,svež peršun,½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.
Posni rižoto od bundeve
Sastojci za posni rižoto od bundeve:400g sveže bundeve,1 čen belog luka,1 kašičica soli,2 lista lovora,2-3 kašike maslinovog ulja,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,50ml belog vina,200g arborio pirinča,600ml kipuće vode,1 kocka za supu od povrća,1 kašičica majčine dušice,1/2 kašičice muskatnog oraha.
Posni hajdučki pasulj
Sastojci za posni hajdučki pasulj:500 g belog pasulja,1 glavica crnog luka,5 čena belog luka,3 kašike ulja,1 kašika bezglutenskog brašna,1 veza zeleni,1 paprika (sveža ili suva),1 kašike aleve paprike,1 list lovora,so,biber.
Posni manastirski krompir iz rerne
Sastojci za posni manastirski krompir iz rerne:1kg krompira,150-200ml maslinovog ulja,1-2 limuna (sveže ceđen sok),5-6 čena belog luka sečen na tri dela,4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu,origano, so, biber.