- Advertisement -
Sastojci za posni rižoto od bundeve:
- 400g sveže bundeve,
- 1 čen belog luka,
- 1 kašičica soli,
- 2 lista lovora,
- 2-3 kašike maslinovog ulja,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 čen belog luka,
- 50ml belog vina,
- 200g arborio pirinča,
- 600ml kipuće vode,
- 1 kocka za supu od povrća,
- 1 kašičica majčine dušice,
- 1/2 kašičice muskatnog oraha.
Posni rižoto od bundeve se priprema na sledeći način:
- Bundevu očistite od kore pa isecite na kocke.
- Stavite u šerpu, dodajte lovorov list, beli luk i so pa nalijte vodom da pokrije.
- Kuvajte dok bundeva ne omekša a zatim ocedite višak tečnosti i ostavite sa strane.
- Povrtnu kocku prelijte sa 600 ml kipuće vode i promešajte da se kocka rastvori.
- Na tiganju propržite sitno seckan crni i beli luk sa maslinovim uljem.
- Kada luk omekša, dodajte belo vino i pustite da ispari.
- Zatim, dodajte pirinač i pržite minut-dva bez dodavanja tečnosti da pirinač postane staklast.
- Zatim, dodajte malo po malo povrtne supe.
- Smanjite jačinu i sve vreme nežno mešajte.
- Negde na pola kuvanja, u tiganj dodajte izgnječenu bundevu i začine pa kuvajte uz mešanje i dodavanje supe, sve dok se zrno ne skuva.
- Obavezno mešajte sve vreme da bi rižoto bio kremast i fin.
- Na kraju začinite po vašem ukusu i poslužite uz tostirane listiće badema.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni rižoto od bundeve
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -