Posni rižoto od bundeve

607
- Advertisement -

Posni rižoto od bundeve

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni rižoto od bundeve:

  • 400g sveže bundeve,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 lista lovora,
  • 2-3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 čen belog luka,
  • 50ml belog vina,
  • 200g arborio pirinča,
  • 600ml kipuće vode,
  • 1 kocka za supu od povrća,
  • 1 kašičica majčine dušice,
  • 1/2 kašičice muskatnog oraha.

Posni rižoto od bundeve se priprema na sledeći način:

  1. Bundevu očistite od kore pa isecite na kocke.
  2. Stavite u šerpu, dodajte lovorov list, beli luk i so pa nalijte vodom da pokrije.
  3. Kuvajte dok bundeva ne omekša a zatim ocedite višak tečnosti i ostavite sa strane.
  4. Povrtnu kocku prelijte sa 600 ml kipuće vode i promešajte da se kocka rastvori.
  5. Na tiganju propržite sitno seckan crni i beli luk sa maslinovim uljem.
  6. Kada luk omekša, dodajte belo vino i pustite da ispari.
  7. Zatim, dodajte pirinač i pržite minut-dva bez dodavanja tečnosti da pirinač postane staklast.
  8. Zatim, dodajte malo po malo povrtne supe.
  9. Smanjite jačinu i sve vreme nežno mešajte.
  10. Negde na pola kuvanja, u tiganj dodajte izgnječenu bundevu i začine pa kuvajte uz mešanje i dodavanje supe, sve dok se zrno ne skuva.
  11. Obavezno mešajte sve vreme da bi rižoto bio kremast i fin.
  12. Na kraju začinite po vašem ukusu i poslužite uz tostirane listiće badema.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rižoto od bundeve
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -