Posni pasulj sa bundevom

955
- Advertisement -

Posni pasulj sa bundevom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pasulj sa bundevom:

  • 500g pasulja (beli ili bilo koji drugi),
  • 2 glavice crnog luka sitno seckanog,
  • 1 sveža crvena paprika sečena na manje komade,
  • 3 čena belog luka sitno seckanog,
  • 200g očišćene bundeve isečene na manje komade,
  • 1 manji koren celera isečen na manje komade,
  • 1 kašičica soli,
  • biber u zrnu (5-6 kom),
  • 1 list lovora,
  • 1 kašika slatke začinske paprike,
  • svež peršun,
  • ½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.

Posni pasulj sa bundevom se priprema na sledeći način:

  1. Oprani pasulj ostaviti preko noći u vodi.
  2. Stavite dosta vode jer će pasulj da je “popije”.
  3. Luk iseći sitno.
  4. Na zagrejanom ulju propržiti luk i papriku da omekšaju. Ako kuvate pasulj na vodi jedina je razlika što u suvoj zagrejanoj šerpi kratko uz mešanje brzo opecite sitno seckani luk i papriku i nalite sa malo vruće vode pa dinstajte dok ne omekša.
  5. Po potrebi dolivati po malo vode.
  6. Kada luk omekša dodajte beli luk i brzo nakon toga, pasulj, celer, bundevu, pasirani paradajz i koliko treba naliti vodom.
  7. Začiniti solju i biberom, slatkom začinskom paprikom i dodati lovorov list.
  8. Sve promešati i kada provri utišati vatru, poklopiti i ostaviti da se krčka oko 1h.Ako koristite ekspress lonac, zatvorite lonac i kada para počne da izlazi na ventil, utišati vatru na najmanje i kuvati 30 min.
  9. Nakon toga ostaviti lonac zatvoren još barem 20 min pošto će se kuvanje u loncu nastaviti.
  10. Bundeva će se raskuvati i dati gustinu koju možete podesiti naknadnim dodavanjem vode.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pasulj sa bundevom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -