½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.
Posni pasulj sa bundevom se priprema na sledeći način:
Oprani pasulj ostaviti preko noći u vodi.
Stavite dosta vode jer će pasulj da je “popije”.
Luk iseći sitno.
Na zagrejanom ulju propržiti luk i papriku da omekšaju. Ako kuvate pasulj na vodi jedina je razlika što u suvoj zagrejanoj šerpi kratko uz mešanje brzo opecite sitno seckani luk i papriku i nalite sa malo vruće vode pa dinstajte dok ne omekša.
Po potrebi dolivati po malo vode.
Kada luk omekša dodajte beli luk i brzo nakon toga, pasulj, celer, bundevu, pasirani paradajz i koliko treba naliti vodom.
Začiniti solju i biberom, slatkom začinskom paprikom i dodati lovorov list.
Sve promešati i kada provri utišati vatru, poklopiti i ostaviti da se krčka oko 1h.Ako koristite ekspress lonac, zatvorite lonac i kada para počne da izlazi na ventil, utišati vatru na najmanje i kuvati 30 min.
Nakon toga ostaviti lonac zatvoren još barem 20 min pošto će se kuvanje u loncu nastaviti.
Bundeva će se raskuvati i dati gustinu koju možete podesiti naknadnim dodavanjem vode.
Sastojci za posne njoke sa tofuom:
2 šolje pirea od krompira,
1 šolja brašna,
200g tofu sira,
1/4 šolje kukuruznog skroba,
so po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više