- Advertisement -
Sastojci za posni pasulj sa bundevom:
- 500g pasulja (beli ili bilo koji drugi),
- 2 glavice crnog luka sitno seckanog,
- 1 sveža crvena paprika sečena na manje komade,
- 3 čena belog luka sitno seckanog,
- 200g očišćene bundeve isečene na manje komade,
- 1 manji koren celera isečen na manje komade,
- 1 kašičica soli,
- biber u zrnu (5-6 kom),
- 1 list lovora,
- 1 kašika slatke začinske paprike,
- svež peršun,
- ½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.
Posni pasulj sa bundevom se priprema na sledeći način:
- Oprani pasulj ostaviti preko noći u vodi.
- Stavite dosta vode jer će pasulj da je “popije”.
- Luk iseći sitno.
- Na zagrejanom ulju propržiti luk i papriku da omekšaju. Ako kuvate pasulj na vodi jedina je razlika što u suvoj zagrejanoj šerpi kratko uz mešanje brzo opecite sitno seckani luk i papriku i nalite sa malo vruće vode pa dinstajte dok ne omekša.
- Po potrebi dolivati po malo vode.
- Kada luk omekša dodajte beli luk i brzo nakon toga, pasulj, celer, bundevu, pasirani paradajz i koliko treba naliti vodom.
- Začiniti solju i biberom, slatkom začinskom paprikom i dodati lovorov list.
- Sve promešati i kada provri utišati vatru, poklopiti i ostaviti da se krčka oko 1h.Ako koristite ekspress lonac, zatvorite lonac i kada para počne da izlazi na ventil, utišati vatru na najmanje i kuvati 30 min.
- Nakon toga ostaviti lonac zatvoren još barem 20 min pošto će se kuvanje u loncu nastaviti.
- Bundeva će se raskuvati i dati gustinu koju možete podesiti naknadnim dodavanjem vode.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posni pasulj sa bundevom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -