½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.
Posni pasulj sa bundevom se priprema na sledeći način:
Oprani pasulj ostaviti preko noći u vodi.
Stavite dosta vode jer će pasulj da je “popije”.
Luk iseći sitno.
Na zagrejanom ulju propržiti luk i papriku da omekšaju. Ako kuvate pasulj na vodi jedina je razlika što u suvoj zagrejanoj šerpi kratko uz mešanje brzo opecite sitno seckani luk i papriku i nalite sa malo vruće vode pa dinstajte dok ne omekša.
Po potrebi dolivati po malo vode.
Kada luk omekša dodajte beli luk i brzo nakon toga, pasulj, celer, bundevu, pasirani paradajz i koliko treba naliti vodom.
Začiniti solju i biberom, slatkom začinskom paprikom i dodati lovorov list.
Sve promešati i kada provri utišati vatru, poklopiti i ostaviti da se krčka oko 1h.Ako koristite ekspress lonac, zatvorite lonac i kada para počne da izlazi na ventil, utišati vatru na najmanje i kuvati 30 min.
Nakon toga ostaviti lonac zatvoren još barem 20 min pošto će se kuvanje u loncu nastaviti.
Bundeva će se raskuvati i dati gustinu koju možete podesiti naknadnim dodavanjem vode.
Sastojci za posni kuskus sa povrćem:400g šampinjona,1 tikvica,1 šargarepa,200g kukuruza šećerca,1 veza mladog luka,1 čen belog luka,so, biber,ljuta crvena mlevena paprika,1 kašičica gustina,suvi bosiljak,150g kuskusa,200ml bujona,ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više