Posni hajdučki pasulj se priprema na sledeći način:
Probrani i očišćeni pasulj oprati u nekoliko hladnih voda.
Pasulj staviti u lonac sa hladnom vodom i kuvati 10 minuta od trenutka kad počne da ključa.
Vodu odliti, procediti i naliti toplom vodom, dodati sitno isečen crni i beli luk, papriku i očišćenu zelen.
U posebni lonac staviti 2dl hladne vode, dodati alevu papriku i dobro izmešati da ne bude grudvica, sipati u pasulj i dalje kuvati na manjoj temperaturi sve dok pasulj ne omekša uz postepeno mešanje.
Sastojci za posni cimet kolač: 200ml vode, 150g smeđeg šećera (ili običnog), 4 - 5 kašika pekmeza od kajsije (može i drugi), 1 kašičica cimeta, 300g brašna, pola kesice praška za pecivo, 100g suvog grožđa. Za premaz: 2 kašike pekmeza, 50g šečera, 1 kašičica cimeta.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više