Posni hajdučki pasulj

1950
- Advertisement -

Posni hajdučki pasulj

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni hajdučki pasulj:

  • 500 g belog pasulja,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 5 čena belog luka,
  • 3 kašike ulja,
  • 1 kašika bezglutenskog brašna,
  • 1 veza zeleni,
  • 1 paprika (sveža ili suva),
  • 1 kašike aleve paprike,
  • 1 list lovora,
  • so,
  • biber.

Posni hajdučki pasulj se priprema na sledeći način:

  1. Probrani i očišćeni pasulj oprati u nekoliko hladnih voda.
  2. Pasulj staviti u lonac sa hladnom vodom i kuvati 10 minuta od trenutka kad počne da ključa.
  3. Vodu odliti, procediti i naliti toplom vodom, dodati sitno isečen crni i beli luk, papriku i očišćenu zelen.
  4. U posebni lonac staviti 2dl hladne vode, dodati alevu papriku i dobro izmešati da ne bude grudvica, sipati u pasulj i dalje kuvati na manjoj temperaturi sve dok pasulj ne omekša uz postepeno mešanje.
  5. Pri kraju ispržiti zaprsku i umešati u varivo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni hajdučki pasulj
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -