Posni hajdučki pasulj se priprema na sledeći način:
Probrani i očišćeni pasulj oprati u nekoliko hladnih voda.
Pasulj staviti u lonac sa hladnom vodom i kuvati 10 minuta od trenutka kad počne da ključa.
Vodu odliti, procediti i naliti toplom vodom, dodati sitno isečen crni i beli luk, papriku i očišćenu zelen.
U posebni lonac staviti 2dl hladne vode, dodati alevu papriku i dobro izmešati da ne bude grudvica, sipati u pasulj i dalje kuvati na manjoj temperaturi sve dok pasulj ne omekša uz postepeno mešanje.
Sastojci za posnu pastrmku u sosu od ajvara:4 fileta pastrmke,1 tikvica,1 šargarepa,1 crvena paprika,glavica crnog luka,so,ulje,5 kašika ajvara,rendana kora limuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više