- Advertisement -
Sastojci za posni manastirski krompir iz rerne:
- 1kg krompira,
- 150-200ml maslinovog ulja,
- 1-2 limuna (sveže ceđen sok),
- 5-6 čena belog luka sečen na tri dela,
- 4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu,
- origano, so, biber.
Posni manastirski krompir se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 250 °C. Operite, oljuštite i isecite krompir i poređajte ga u tepsiju.
- Krompir ne sme da bude jedan preko drugog.
- Prokuvajte vodu (nešto više od jedne čaše je dovoljno da prekrije krompir) i u nju rastvorite so (treba dosta soli, ali oprezno).
- Tom vodom prekrijte krompir koji ste poređali u tepsiju. Dodajte ulje, pospite krompir origanom, stavite beli luk, lovor i biber.
- Sok od limuna ne dodajemo na početku jer će se od njega krompir stvrdnuti.
- Ubacite krompir u zagrejanu rernu na 250 °C.
- Čim krompir krene da rumeni tj. čim dobije boju i ispari sva voda tj. ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200°C i pecite sve dok krompir ne omekša, ukupno oko 50 minuta, sve zavisi od rerne i krompira.
- Negde pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite par minuta u rernu, izvadite i služite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 16 Review(s)
Posni manastirski krompir iz rerne
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -