Posni manastirski krompir iz rerne

4568
- Advertisement -

Posni manastirski krompir iz rerne

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni manastirski krompir iz rerne:

  • 1kg krompira,
  • 150-200ml maslinovog ulja,
  • 1-2 limuna (sveže ceđen sok),
  • 5-6 čena belog luka sečen na tri dela,
  • 4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu,
  • origano, so, biber.

Posni manastirski krompir se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 250 °C. Operite, oljuštite i isecite krompir i poređajte ga u tepsiju.
  2. Krompir ne sme da bude jedan preko drugog.
  3. Prokuvajte vodu (nešto više od jedne čaše je dovoljno da prekrije krompir) i u nju rastvorite so (treba dosta soli, ali oprezno).
  4. Tom vodom prekrijte krompir koji ste poređali u tepsiju. Dodajte ulje, pospite krompir origanom, stavite beli luk, lovor i biber.
  5. Sok od limuna ne dodajemo na početku jer će se od njega krompir stvrdnuti.
  6. Ubacite krompir u zagrejanu rernu na 250 °C.
  7. Čim krompir krene da rumeni tj. čim dobije boju i ispari sva voda tj. ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200°C i pecite sve dok krompir ne omekša, ukupno oko 50 minuta, sve zavisi od rerne i krompira.
  8. Negde pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite par minuta u rernu, izvadite i služite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni manastirski krompir iz rerne
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)
- Advertisement -