Sastojak: suvo grožđe
Češka posna štrudla
Sastojci za češku posnu štrudlu:
250 g margarina,
3 kašike voćnog sirćeta,
250 g brašna.
Za fil:
4 strugane jabuke,
50 g suvog grožđa,
šolja mlevenih oraha,
cimet,
šećer po ukusu.
Posne slatke kugle od pirinča, badema i lešnika
Sastojci za posne slatke kugle od pirinča, badema i lešnika:
200 g integralnog pirinča,
50 g šećera u prahu,
100 g pečenih lešnika,
100 g suvog grožđa,
50 g pečenih badema,
sok od pomorandže,
1 kašika likera po želji
3 kašike kokosovog brašna (po želji).
Punjene jabuke
Sastojci za punjene jabuke:
4 velike kisele jabuke,
100 g jezgra oraha,
4 supene kašike meda,
supena kašika suvog grožđa.
Đul pita
Za djul pitu potrebno je: 500 g brašna, 300 g oraha, 100 g suvog grožđa, 300 g šećera, ulje, sok od limuna, vanila
Zapečene jabuke
Sastojci za zapečene jabuke:
6 većih jabuka,
200 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
šest kašika džema,
vanilin šećer,
cimet.
Posna suva pita od oraha
Sastojci za posnu suvu pitu od oraha:
1 kg tankih kora za pitu,
100 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
100 g šećera,
kesica cimeta.
Za preliv:
750 g šećera,
limun.
Punjene skuše
Sastojci za punjene skuše:
4 veće skuše,
2 glavice crnog luka,
50 g oljuštenih i krupno sečenih badema,
30 g suvog grožđa,
2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna,
malo korijandera u zrnu,
malo cimeta,
aleve paprike slatke,
malo kima,
kriška suvog hleba,
4 kašike ulja,
1/2 šolje tople vode,
kašika meda,
sok od 1 limuna,
so i biber prema ukusu.
Kuvane jabuke sa suvim grožđem
Sastojci za kuvane jabuke sa suvim grožđem:
800 g jabuka,
300 g šećera,
2 limuna,
300 g suvog grožđa,
cimet,
manje od pola kašičice gustina.
Posne štanglice sa suvim grožđem
Sastojci za posne štanglice sa suvim grožđem:
250 g šećera,
1/2 kesice vanilin šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g rezge oraha,
100 g suvog grožđa.
Posna bonžita
Sastojci za posnu bonžitu:
200 g meda,
100 g čokoladnog korn fleksa,
100 g šećera,
200 g badema,
50 g susama,
200 g margarina,
200 g posne čokolade,
100 g suvog grožđa.