Sastojak: suvo grožđe
Kadaif
Sastojci za kadaif:
400 g tankih rezanaca,
150 g biljnog margarina,
300 g šećera,
200 g oraha,
50 g suvog grožđa,
1 limun.
Domaća posna baklava
Sastojci za domaću posnu baklavu:
500 g tankih kora,
150 g mlevenih oraha,
200 g šećera,
150 g suvog grožđa,
prezle.
Za preliv:
600 g šećera,
3 dl vode.
Posne rum bombice
Sastojci za posne rum bombice:
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
250 g samlevenog keksa,
100 g mlevenih oraha,
kokosovo brašno,
malo ruma,
suvo grožđe ili lešnik.
Posne nepečene štanglice
Sastojci za posne nepečene štanglice:
250 g margaraina,
250 g šećera u prahu,
250 g mlevenog keksa,
250 g ratluka,
250 g suvog grožđa,
malo ruma.
Češka posna štrudla
Sastojci za češku posnu štrudlu:
250 g margarina,
3 kašike voćnog sirćeta,
250 g brašna.
Za fil:
4 strugane jabuke,
50 g suvog grožđa,
šolja mlevenih oraha,
cimet,
šećer po ukusu.
Posne slatke kugle od pirinča, badema i lešnika
Sastojci za posne slatke kugle od pirinča, badema i lešnika:
200 g integralnog pirinča,
50 g šećera u prahu,
100 g pečenih lešnika,
100 g suvog grožđa,
50 g pečenih badema,
sok od pomorandže,
1 kašika likera po želji
3 kašike kokosovog brašna (po želji).
Punjene jabuke
Sastojci za punjene jabuke:
4 velike kisele jabuke,
100 g jezgra oraha,
4 supene kašike meda,
supena kašika suvog grožđa.
Đul pita
Za djul pitu potrebno je: 500 g brašna, 300 g oraha, 100 g suvog grožđa, 300 g šećera, ulje, sok od limuna, vanila
Zapečene jabuke
Sastojci za zapečene jabuke:
6 većih jabuka,
200 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
šest kašika džema,
vanilin šećer,
cimet.
Posna suva pita od oraha
Sastojci za posnu suvu pitu od oraha:
1 kg tankih kora za pitu,
100 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
100 g šećera,
kesica cimeta.
Za preliv:
750 g šećera,
limun.