- Advertisement -
Sastojci za punjene skuše:
- 4 veće skuše,
- 2 glavice crnog luka,
- 50 g oljuštenih i krupno sečenih badema,
- 30 g suvog grožđa,
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna,
- malo korijandera u zrnu,
- malo cimeta,
- aleve paprike slatke,
- malo kima,
- kriška suvog hleba,
- 4 kašike ulja,
- 1/2 šolje tople vode,
- kašika meda,
- sok od 1 limuna,
- so i biber prema ukusu.
Punjene skuše se pripremaju na sledeći način:
- Ribu očistiti od krljušti, izvaditi iznutricu, odseći glave i repove, pa je dobro oprati u tekućoj hladnoj vodi.
- Krupno sušeni oljušteni badem, propržiti na sasvim malo ulja.
- Sredinu suvog hleba isitniti i potopiti u mlaku vodu.
- Zagrejati ulje pa propržiti sitno iseckan crni luk, suvo grožđe nabubrelo u vodi, dobro oceđeno i peršun.
- Dinstati 5 minuta na srednje jakoj vatri uz često mešanje.
- Dodati dobro od vode oceđen hleb, pa sve promešati da se masa zgusne.
- Skloniti sa vatre da se prohladi, pa ovom masom puniti skuše.
- Punjene skuše poređati u vatrostalnu činiju, i posuti ih ravnomerno svim navedenim začinima.
- Posoliti i pobiberiti prema ukusu.
- Zaliti uljem u kom je razmućen med.
- Skuše zapeći u dobro ugrejanoj pećnici oko dvadesetak minuta.
- Toplo jelo izvađeno iz pećnice preliti limunovim sokom.
- Služiti sa obarenim krompirom obilno posutim svežim seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Punjene skuše
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -