Punjene skuše

Punjene skuše

Advertisement

Sastojci za punjene skuše:

  • 4 veće skuše,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 50 g oljuštenih i krupno sečenih badema,
  • 30 g suvog grožđa,
  • 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna,
  • malo korijandera u zrnu,
  • malo cimeta,
  • aleve paprike slatke,
  • malo kima,
  • kriška suvog hleba,
  • 4 kašike ulja,
  • 1/2 šolje tople vode,
  • kašika meda,
  • sok od 1 limuna,
  • so i biber prema ukusu.

Punjene skuše se pripremaju na sledeći način:

  1. Ribu očistiti od krljušti, izvaditi iznutricu, odseći glave i repove, pa je dobro oprati u tekućoj hladnoj vodi.
  2. Krupno sušeni oljušteni badem, propržiti na sasvim malo ulja.
  3. Sredinu suvog hleba isitniti i potopiti u mlaku vodu.
  4. Zagrejati ulje pa propržiti sitno iseckan crni luk, suvo grožđe nabubrelo u vodi, dobro oceđeno i peršun.
  5. Dinstati 5 minuta na srednje jakoj vatri uz često mešanje.
  6. Dodati dobro od vode oceđen hleb, pa sve promešati da se masa zgusne.
  7. Skloniti sa vatre da se prohladi, pa ovom masom puniti skuše.
  8. Punjene skuše poređati u vatrostalnu činiju, i posuti ih ravnomerno svim navedenim začinima.
  9. Posoliti i pobiberiti prema ukusu.
  10. Zaliti uljem u kom je razmućen med.
  11. Skuše zapeći u dobro ugrejanoj pećnici oko dvadesetak minuta.
  12. Toplo jelo izvađeno iz pećnice preliti limunovim sokom.
  13. Služiti sa obarenim krompirom obilno posutim svežim seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjene skuše
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares