- Advertisement -
Sastojci za posnu tursku supu:
- 200 g pšenice,
- 100 g belog pasulja,
- 100 g leblebija,
- 10 kom. suvih kajsija,
- 5-6 kom. suvih smokvi,
- 150 g suvog grožđa,
- 400 g šećera,
- 2,5 l vode,
- mleveni orasi,
- cimet.
Posna turska supa se priprema na sledeći način:
- Pšenicu i pasulj naliti hladnom vodom, a leblebije vrućom i ostaviti da prenoći.
- Narednog dana sve posebno skuvati, ocediti vodu i pomešati sa suvim kajsijama, smokvama, grožđem i šećerom.
- Naliti hladnom vodom i staviti da se uz smanjenu temperaturu kuva.
- Kuvanu supu, sipati u tanjire – manje činije, posuti mlevenim orasima i cimetom i služiti. Služiti vruću ili hladnu (po želji).
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna turska supa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -