Posna turska supa

Turska supa

Advertisement

Sastojci za posnu tursku supu:

  • 200 g pšenice,
  • 100 g belog pasulja,
  • 100 g leblebija,
  • 10 kom. suvih kajsija,
  • 5-6 kom. suvih smokvi,
  • 150 g suvog grožđa,
  • 400 g šećera,
  • 2,5 l vode,
  • mleveni orasi,
  • cimet.

Posna turska supa se priprema na sledeći način:

  1. Pšenicu i pasulj naliti hladnom vodom, a leblebije vrućom i ostaviti da prenoći.
  2. Narednog dana sve posebno skuvati, ocediti vodu i pomešati sa suvim kajsijama, smokvama, grožđem i šećerom.
  3. Naliti hladnom vodom i staviti da se uz smanjenu temperaturu kuva.
  4. Kuvanu supu, sipati u tanjire – manje činije, posuti mlevenim orasima i cimetom i služiti. Služiti vruću ili hladnu (po želji).
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna turska supa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares