Posna turska supa Autor: Recept - 07/05/2012 583 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - - Sponzor recepta - Sastojci za posnu tursku supu: 200 g pšenice, 100 g belog pasulja, 100 g leblebija, 10 kom. suvih kajsija, 5-6 kom. suvih smokvi, 150 g suvog grožđa, 400 g šećera, 2,5 l vode, mleveni orasi, cimet. Posna turska supa se priprema na sledeći način: Pšenicu i pasulj naliti hladnom vodom, a leblebije vrućom i ostaviti da prenoći. Narednog dana sve posebno skuvati, ocediti vodu i pomešati sa suvim kajsijama, smokvama, grožđem i šećerom. Naliti hladnom vodom i staviti da se uz smanjenu temperaturu kuva. Kuvanu supu, sipati u tanjire – manje činije, posuti mlevenim orasima i cimetom i služiti. Služiti vruću ili hladnu (po želji). OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Posna turska supa Objavljen: 2012-05-07Vreme za pripremu: 55MProsečna ocena: 3.5 Based on 4 Review(s) - Advertisement -