- Advertisement -
Sastojci za posne čokoladne kuglice sa višnjama:
- 200 g šećera,
- 100 ml vode,
- 200 g mlevenog keksa,
- 200 g mlevenih oraha,
- četvrt paketa margarina
- pola flašice ekstrakta ruma.
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade za kuvanje,
- četvrt paketa margarina,
- malo ulja,
- tegla slatka od višanja,
- malo kokosovog brašna,
- kakao praha za dekoraciju.
Posne čokoladne kuglice sa višnjama se pripremaju na sledeći način:
- Pomešajte vodu i šećer i kuvajte uz stalno mešanje da se šećer ušpinuje, pa dodajte margarin, mleveni keks, orahe i rum.
- Sve dobro sjedinite i ostavite da se ohladi.
- Od ohlađene mase formirajte kobasicu, isecite je na tanke šnite i još malo istanjite u krug.
- U sredinu svakog kruga stavite po jednu višnju i formirajte kuglicu.
- Na sasvim slaboj temperaturi zajedno otopite čokoladu i margarin, dodajte malo ulja da masa bude tečnija, pa svaku kuglicu umačite u ovu glazuru i ukoliko želite uvaljajte je u kokosovo brašno ili u kakao prah.
- Do serviranja kuglice čuvajte u frižideru da se sasvim stegnu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne čokoladne kuglice sa višnjama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -