Posne čokoladne kuglice sa višnjama se pripremaju na sledeći način:
Pomešajte vodu i šećer i kuvajte uz stalno mešanje da se šećer ušpinuje, pa dodajte margarin, mleveni keks, orahe i rum.
Sve dobro sjedinite i ostavite da se ohladi.
Od ohlađene mase formirajte kobasicu, isecite je na tanke šnite i još malo istanjite u krug.
U sredinu svakog kruga stavite po jednu višnju i formirajte kuglicu.
Na sasvim slaboj temperaturi zajedno otopite čokoladu i margarin, dodajte malo ulja da masa bude tečnija, pa svaku kuglicu umačite u ovu glazuru i ukoliko želite uvaljajte je u kokosovo brašno ili u kakao prah.
Do serviranja kuglice čuvajte u frižideru da se sasvim stegnu.
Sastojci za dagnje na buzari:
600-700 gr dagnji u školjki,
5 dl belog vina,
malo maslinovog ulja,
1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog,
2-3 čena belog luka, sitno iseckanog,
2 lovorova lista,
biber u zrnu, so ili vegeta,
sveže iseckan peršun.