Boza

Boza

Advertisement

Sastojci za bozu:

  • 1 kg neprosejanog kukuruznog brašna,
  • 10 l mlake vode,
  • 10 g rastopljenog pivarskog kvasca,
  • šećer prema potrebi.

Boza se priprema na sledeći način:

  1. Staviti u sud neprosejano kukuruzno brašno, pa ga preliti mlakom vodom i ostaviti da prenoći.
  2. Sutradan ovu tečnost ostavite na laganoj vatri da polako vri oko 2 sata.
  3. Za vreme kuvanja češće mešati drvenom varjačom.
  4. Tako skuvano brašno ostaviti da se malo prohladi, a zatim mu dodati rastopljeni pivarski kvasac.
  5. Ostaviti tako do ujutru, a onda procediti kroz gazu, što više istiskajući kroz gazu sluz od brašna.
  6. Pošećeriti po ukusu i ostaviti da se ohladi.

Boza je dobra za konzumaciju samo nekoliko dana, posle čega menja ukus.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Boza
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares