- Advertisement -
Sastojci za bozu:
- 1 kg neprosejanog kukuruznog brašna,
- 10 l mlake vode,
- 10 g rastopljenog pivarskog kvasca,
- šećer prema potrebi.
Boza se priprema na sledeći način:
- Staviti u sud neprosejano kukuruzno brašno, pa ga preliti mlakom vodom i ostaviti da prenoći.
- Sutradan ovu tečnost ostavite na laganoj vatri da polako vri oko 2 sata.
- Za vreme kuvanja češće mešati drvenom varjačom.
- Tako skuvano brašno ostaviti da se malo prohladi, a zatim mu dodati rastopljeni pivarski kvasac.
- Ostaviti tako do ujutru, a onda procediti kroz gazu, što više istiskajući kroz gazu sluz od brašna.
- Pošećeriti po ukusu i ostaviti da se ohladi.
Boza je dobra za konzumaciju samo nekoliko dana, posle čega menja ukus.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Boza
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -