Kompot od breskvi

Kompot od breskvi

Advertisement

Sastojci za Kompot od breskvi:

  • 3 kg breskvi,
  • po šest kašika šećera na teglu od 750 g,
  • voda.

Kompot od breskvi se priprema na sledeći način:

  1. Breskve oprati, oljuštiti i izvaditi koštice.
  2. Ako su breskve krupne, iseći ih na četvrtine.
  3. Složiti ih u čiste tegle i dodati po 6 kašika šećera na teglu od 750 g.
  4. Sipati hladnu vodu tako da prekrije voće pa zatvoriti tegle.
  5. Na dno većeg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poređati tegle, ali paziti da se ne dodiruju.
  6. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.
  7. Kad voda proključa, kuvati 5 minuta, a zatim tegle pažljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade.
  8. Šećer koji je ostao na dnu će se rastopiti postepeno.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kompot od breskvi
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 12 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares