Kompot od breskvi Autor: Recept - 19/02/2016 383 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - - Sponzor recepta - Sastojci za Kompot od breskvi: 3 kg breskvi, po šest kašika šećera na teglu od 750 g, voda. Kompot od breskvi se priprema na sledeći način: Breskve oprati, oljuštiti i izvaditi koštice. Ako su breskve krupne, iseći ih na četvrtine. Složiti ih u čiste tegle i dodati po 6 kašika šećera na teglu od 750 g. Sipati hladnu vodu tako da prekrije voće pa zatvoriti tegle. Na dno većeg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poređati tegle, ali paziti da se ne dodiruju. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm. Kad voda proključa, kuvati 5 minuta, a zatim tegle pažljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade. Šećer koji je ostao na dnu će se rastopiti postepeno. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Kompot od breskvi Autor:Posna jelaObjavljen: 2016-02-19Vreme za pripremu: 1H30MProsečna ocena: 5 Based on 12 Review(s) - Advertisement -