- Advertisement -
Sastojci za Kompot od breskvi:
- 3 kg breskvi,
- po šest kašika šećera na teglu od 750 g,
- voda.
Kompot od breskvi se priprema na sledeći način:
- Breskve oprati, oljuštiti i izvaditi koštice.
- Ako su breskve krupne, iseći ih na četvrtine.
- Složiti ih u čiste tegle i dodati po 6 kašika šećera na teglu od 750 g.
- Sipati hladnu vodu tako da prekrije voće pa zatvoriti tegle.
- Na dno većeg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poređati tegle, ali paziti da se ne dodiruju.
- Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.
- Kad voda proključa, kuvati 5 minuta, a zatim tegle pažljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade.
- Šećer koji je ostao na dnu će se rastopiti postepeno.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Kompot od breskvi
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -