Posna supa od krompira se priprema na sledeći način:
Očišćen, opran i na kockice isečen krompir propržiti kratko na vrelom ulju, preliti ključalom vodom, začiniti začinom od povrća i kuvati desetak minuta dok sasvim ne omekša.
Skuvanu supu skloniti sa vatre, krompir propasirati i vratiti u supu, pa je posuti sitno seckanim peršunom.
Sastojci za grčke čajne keksiće:
2 dl ulja,
200 g šećera,
sok i strugana kora pomorandže,
0,5 dl konjaka,
kašičica i po sode bikarbone,
3 kašičice cimeta u prahu,
pola kašičice karanfilića u prahu,
kašičica anisa u prahu,
200 g mlevenih oraha,
500 g brašna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više