Posna slatka pita sa pirinčem se priprema na sledeći način:
Pirinač očistiti pa sipati u posudu za kuvanje.
Naliti ga vodom, tako da nivo vode bude viši za dva prsta.
Kada pirinač provri, smanjiti vatru na minimum, poklopiti ga i ostaviti da nabubri i upije svu vodu.
Kuvanom pirinču dodati šećer i cimet.
Pomešati ulje sa 2 dl vode. Na radnu površinu staviti jednu koru, poprskati je mešavinom ulja i vode, preko staviti drugu koru, takodje je poprskati, prekriti trećom, pa naneti fil sa pirinčem.
Kore urolati u jufku i staviti u podmazan pleh za pečenje.
Na isti način napraviti i ostale jufke.
Jufke složene u plehu takodje poprskati vodom i uljem i staviti pitu da se 35 minuta peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Sastojci za posne polpete sa krompirom i ribom:3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe,500g krompira,2-3 kašike maslinovog ulja,par čenova belog luka,malo peršuna,so, biber,brašno,prezle.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više