Domaća posna baklava Autor: Recept - 17/12/2012 1850 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - - Sponzor recepta - Sastojci za domaću posnu baklavu: 500 g tankih kora, 150 g mlevenih oraha, 200 g šećera, 150 g suvog grožđa, prezle. Za preliv: 600 g šećera, 3 dl vode. Domaća posna baklava se priprema na sledeći način: Ređati kore u pleh i svaku treću poprskati uljem, namazati filom od oraha, šećera i suvog grožđa. Iseći baklavu i ispeći, ostaviti da se ohladi pa zaliti vrućim šećernim prelivom. Šećerni preliv se pravi na sledeći način: dobro prokuvati 600 g šećera u 3 dl vode. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Domaća posna baklava Objavljen: 2012-12-17Vreme za pripremu: 1H25MProsečna ocena: 3.5 Based on 8 Review(s) - Advertisement -