Domaća posna baklava

1922
- Advertisement -

Domaća posna baklava

Advertisements

Sastojci za domaću posnu baklavu:

  • 500 g tankih kora,
  • 150 g mlevenih oraha,
  • 200 g šećera,
  • 150 g suvog grožđa,
  • prezle.

Za preliv:

  • 600 g šećera,
  • 3 dl vode.

Domaća posna baklava se priprema na sledeći način:

  1. Ređati kore u pleh i svaku treću poprskati uljem, namazati filom od oraha, šećera i suvog grožđa.
  2. Iseći baklavu i ispeći, ostaviti da se ohladi pa zaliti vrućim šećernim prelivom.
  3. Šećerni preliv se pravi na sledeći način: dobro prokuvati 600 g šećera u 3 dl vode.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Domaća posna baklava
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)
- Advertisement -