- Advertisement -
Sastojci za posne pituljice:
- 1/2 kg kora za pitu,
- 1 čaša kisele vode (od jogurta),
- 1/2 čaše ulja,
- 300 g tvrdog posnog sira,
- 300 g kečapa,
- 200 g mariniranih rezanih šampinjona,
- 1 prašak za pecivo,
- origano.
Posne pituljice se pripremaju na sledeći način:
- Sjediniti kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo.
- Kore brojčano podeliti na dva dela, tako da ćete dobiti dva rolata.
- Svaku koru obilno prskati mešavinom, a svaku drugu ili treću, zavisno koliko kora imate, filujte prvo kečapom, zatim sledeću rendanim sirom i poslednju šampinjonima.
- Posipati origanom po ukusu.
- Uviti 2 rolata.
- Staviti u zamrzivač da se zamrzne.
- Oko sat vremena pre pečenja izvaditi i kad se malo opuste, seći na rolatiće, od dva rolata se dobije 24 kom.
- Redjati u podmazan pleh, premazati kečapom i posuti rendanim posnim sirom.
- Peći na 200° oko 30 min. Ako se zadrže, budu meke i više dana.
Recept poslala Biljana
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 59 Review(s)
Posne pituljice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -