Posne pituljice

Posne pituljice

Advertisement

Sastojci za posne pituljice:

  • 1/2 kg kora za pitu,
  • 1 čaša kisele vode (od jogurta),
  • 1/2 čaše ulja,
  • 300 g tvrdog posnog sira,
  • 300 g kečapa,
  • 200 g mariniranih rezanih šampinjona,
  • 1 prašak za pecivo,
  • origano.

Posne pituljice se pripremaju na sledeći način:

  1. Sjediniti kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo.
  2. Kore brojčano podeliti na dva dela, tako da ćete dobiti dva rolata.
  3. Svaku koru obilno prskati mešavinom, a svaku drugu ili treću, zavisno koliko kora imate, filujte prvo kečapom, zatim sledeću rendanim sirom i poslednju šampinjonima.
  4. Posipati origanom po ukusu.
  5. Uviti 2 rolata.
  6. Staviti u zamrzivač da se zamrzne.
  7. Oko sat vremena pre pečenja izvaditi i kad se malo opuste, seći na rolatiće, od dva rolata se dobije 24 kom.
  8. Redjati u podmazan pleh, premazati kečapom i posuti rendanim posnim sirom.
  9. Peći na 200° oko 30 min. Ako se zadrže, budu meke i više dana.

Recept poslala Biljana

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pituljice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 56 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares