Posna Saragli baklava se priprema na sledeći način:
Stavite vodu 700ml, šećer 800g i med 40g u lonac na vatru, nakon što provri, pustite da vri 5 minuta, zatim dodajte limunov sok i pustite da vri još 5 minuta.
Ostaviti sa strane i ostaviti da se ohladi.
Podelite kore na 2 dela.
Svaku koru osvuda premažite silikonskom četkom s rastopljenim margarinom, a na svaku druge stavite mlevene orahe – ukupno 400g (pomešano sa šećerom) i zamotamo u rolat sa šire strane.
Zadnju koru ostavljamo po strani, premažemo je rastopljenim margarinom, na nju stavimo rolat i ponovo umotamo rolat.
To se radi kako se kore na kraju ne bi odlepile.Izrezati komade širine 2 cm – iz jednog rolata dobijamo 20 komada.
Komade složite jedan pored drugog u pleh premažen rastopljenim margarinom.
Ponovite postupak s drugom polovinom kora. Izrezane komade premažite rastopljenim margarinom (ukupno vam treba oko 300-350 g margarina).
Pecite na 170 stepeni 40 minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 30 minuta.
Pustite da baklava oladi 5 minuta, a zatim je prelijte ohlađenim šerbetom.
Sastojci za posnu salatu od rotkve:
1 okrugla bela rotkva,
2 dugačke daikon rotkve,
šolja kuvanog pirinča,
300 ml posnog majoneza,
2 čena belog luka,
50 ml maslinovog ulja,
50 ml vinskog sirćeta,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više