Posna Saragli baklava se priprema na sledeći način:
Stavite vodu 700ml, šećer 800g i med 40g u lonac na vatru, nakon što provri, pustite da vri 5 minuta, zatim dodajte limunov sok i pustite da vri još 5 minuta.
Ostaviti sa strane i ostaviti da se ohladi.
Podelite kore na 2 dela.
Svaku koru osvuda premažite silikonskom četkom s rastopljenim margarinom, a na svaku druge stavite mlevene orahe – ukupno 400g (pomešano sa šećerom) i zamotamo u rolat sa šire strane.
Zadnju koru ostavljamo po strani, premažemo je rastopljenim margarinom, na nju stavimo rolat i ponovo umotamo rolat.
To se radi kako se kore na kraju ne bi odlepile.Izrezati komade širine 2 cm – iz jednog rolata dobijamo 20 komada.
Komade složite jedan pored drugog u pleh premažen rastopljenim margarinom.
Ponovite postupak s drugom polovinom kora. Izrezane komade premažite rastopljenim margarinom (ukupno vam treba oko 300-350 g margarina).
Pecite na 170 stepeni 40 minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 30 minuta.
Pustite da baklava oladi 5 minuta, a zatim je prelijte ohlađenim šerbetom.
Sastojci za posni grilovani patlidžan sa belim lukom:
2 velika patlidžana,
3 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
sok od 1 limuna,
svež peršun za dekoraciju,
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više