- Advertisement -
Sastojci za posnu Saragli baklavu:
- 500g kora,
- oko 300-350g margarina,
- 400g oraha (mleveni),
- 3 velike kašičice kristal šećera.
Za šerbet:
- 700ml vode,
- 800g kristal šećera,
- 40g meda,
- pola limunovog soka.
Posna Saragli baklava se priprema na sledeći način:
- Stavite vodu 700ml, šećer 800g i med 40g u lonac na vatru, nakon što provri, pustite da vri 5 minuta, zatim dodajte limunov sok i pustite da vri još 5 minuta.
- Ostaviti sa strane i ostaviti da se ohladi.
- Podelite kore na 2 dela.
- Svaku koru osvuda premažite silikonskom četkom s rastopljenim margarinom, a na svaku druge stavite mlevene orahe – ukupno 400g (pomešano sa šećerom) i zamotamo u rolat sa šire strane.
- Zadnju koru ostavljamo po strani, premažemo je rastopljenim margarinom, na nju stavimo rolat i ponovo umotamo rolat.
- To se radi kako se kore na kraju ne bi odlepile.Izrezati komade širine 2 cm – iz jednog rolata dobijamo 20 komada.
- Komade složite jedan pored drugog u pleh premažen rastopljenim margarinom.
- Ponovite postupak s drugom polovinom kora. Izrezane komade premažite rastopljenim margarinom (ukupno vam treba oko 300-350 g margarina).
- Pecite na 170 stepeni 40 minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 30 minuta.
- Pustite da baklava oladi 5 minuta, a zatim je prelijte ohlađenim šerbetom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna Saragli baklava
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -