Posna Saragli baklava

2110
- Advertisement -

Posna Saragli baklava

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu Saragli baklavu:

  • 500g kora,
  • oko 300-350g margarina,
  • 400g oraha (mleveni),
  • 3 velike kašičice kristal šećera.

Za šerbet:

  • 700ml vode,
  • 800g kristal šećera,
  • 40g meda,
  • pola limunovog soka.

Posna Saragli baklava se priprema na sledeći način:

  1. Stavite vodu 700ml, šećer 800g i med 40g u lonac na vatru, nakon što provri, pustite da vri 5 minuta, zatim dodajte limunov sok i pustite da vri još 5 minuta.
  2. Ostaviti sa strane i ostaviti da se ohladi.
  3. Podelite kore na 2 dela.
  4. Svaku koru osvuda premažite silikonskom četkom s rastopljenim margarinom, a na svaku druge stavite mlevene orahe – ukupno 400g (pomešano sa šećerom) i zamotamo u rolat sa šire strane.
  5. Zadnju koru ostavljamo po strani, premažemo je rastopljenim margarinom, na nju stavimo rolat i ponovo umotamo rolat.
  6. To se radi kako se kore na kraju ne bi odlepile.Izrezati komade širine 2 cm – iz jednog rolata dobijamo 20 komada.
  7. Komade složite jedan pored drugog u pleh premažen rastopljenim margarinom.
  8. Ponovite postupak s drugom polovinom kora. Izrezane komade premažite rastopljenim margarinom (ukupno vam treba oko 300-350 g margarina).
  9. Pecite na 170 stepeni 40 minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 30 minuta.
  10. Pustite da baklava oladi 5 minuta, a zatim je prelijte ohlađenim šerbetom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna Saragli baklava
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -