Posne kuglice od šargarepe i keksa se pripremaju na sledeći način:
Šargarepu oljuštite i sitno izrendajte.
Na umerenoj temperaturi zagrejte šećer i rendanu šargarepu i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Posudu sklonite s ringle, dodajte mleveni keks, seckane orahe i dobro izmešajte.
Ukoliko je smesa previše lepljiva, stavite još keksa.
Rukama oblikujte kuglice veličine oraha, poređajte u papirne korpice i ukrasite po želji: uvaljajte ih u mlevene orahe, kokos, keks ili prelijte otopljenom čokoladom.
Sastojci za posni pohovani karfiol sa belim lukom:
1 glavica karfiola, podeljena na cvetiće,
1 šolja brašna,
1 šolja posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno),
1 šolja prezli,
2-3 čena belog luka, sitno seckana,
1 kašičica belog luka u prahu,
1 kašičica dimljene paprike,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za pečenje ili prženje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više