Posni grilijaš valjčići se pripremaju na sledeći način:
Na blagoj vatri lagano karamelizovati 300 g šećera pa dodati 150 g sitno seckanih oraha i 60 g margarina.
Potom dok je još toplo preručiti smesu na papir i razvući tankom oklagijom na debljinu od 5 mm, a zatim razvučenu smesu prebaciti (obaviti) oko oklagije.
Kad se smesa na oklagiji ohladi i stegne, oklagiju izvući te iseckati na komade (valjke) veličine 15 mm.
Za nadev ušpinovati 150 g šećera sa malo vode i dodati 200 g mlevenih oraha i 40 g margarina.
Puniti isečene valjke nadevom, a odozgo ukrasiti fondanom.
Recept poslala Ana Nikolić *slika ne predstavlja originalni recept, samo ilustraciju
Sastojci za posnu tortilju sa meksičkom salatom:
4 velike tortilje,
1 konzerva crnog pasulja (ispranog i oceđenog),
1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve),
1 crvena paprika (iseckana na kockice),
1 avokado (iseckan na kockice),
1 mala crvena lukovica (sitno iseckana),
1 šolja seckanog paradajza (možete koristiti čeri paradajz),
sok od 1 limete,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sveži korijander ili peršun za dekoraciju (po želji),
ljuti sos ili jalapeno papričice (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više